Арест за бивш затворник, клал свой авер в столицата

Арест за бивш затворник, клал свой авер в столицата | StandartNews.com

София. Бивши затворници си разчиствали сметките с ножове. Екшънът, за който Стандарт Нюз писа преди ден, станал на ул. Данаил Крапчев" в столичния кв. "Витоша". Тогава от МВР само потвърдиха информацията, че има намушкан мъж в района. Днес стана ясно, че има и задържан по случая.

Криминалисти от Четвърто районно управление, съвместно със свои колеги от столичната дирекция  задържаха рецидивист, извършил тежко  криминално престъпление. На 27  август  около 16.30 ч. в районното управление бил получен сигнал за намерен на ул. „Данаил Крапчев“ мъж с порезни рани по тялото. Раненият бил веднага откаран в болница - оказало се, че живее в София без адресна регистрация,  има дълго криминално досие и наскоро е освободен от затвора.

При предприетото разследване криминалистите попаднали в дирите на 65-годишния М.Д. - известен  на полицията с множество криминалистически регистрации и 12 пъти осъждан, предимно за кражби. По думите му той се познавал с жертвата си от затвора и  от няколко дни живеели заедно. Същия ден М.Д. излязъл от дома си, оставяйки съквартиранта си да спи.

Когато се прибрал, него вече го нямало, но  липсвали вещи, пари и личната карта на домакина. По-късно, когато двамата се видели в къщата, възникнал спор, който прераснал в сбиване. В суматохата М.Д. грабнал кухненския нож и нанесъл ударите, а после се уплашил от гледката и избягал. След доклад на материалите, Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на М.Д. по чл.129,ал.1 от НК и му е наложила мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай