Апаши забавиха десетки влакове

Апаши забавиха десетки влакове | StandartNews.com

София. Десетки влакове се движеха вчера с огромни закъснения и бяха пренасочвани заради кражба на кабели и аварии по трасетата, съобщиха от БДЖ и НКЖИ. Рано сутринта вчера неизвестни направили опит за кражба на контактна мрежа, поради което е спряно движението по линията Казичене-Мусачево-Столник. До отстраняването на повредата седем влака са били пренасочени по обходен маршрут през гара Илиянци, за да няма забавяне на пътниците. Незабавно са пуснати 2 допълнителни влака, които да превозват хората по направлението София-Казичене -София.

БДЖ създаде и специална организация за поетапното осъществяване на пропускателен режим между гарите Илиянци и Своге на засегнатите влакове, както и за обслужване на пътниците от гарите Подуяне и Искър, които пътуват с бързите влакове за Бургас, пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци.

В 6 сутринта пък беше спряно движението на влаковете между Курило и Реброво поради счупен токоснемател на електрически локомотив, който е разрегулирал контактната мрежа. Движението беше възстановено малко преди обяд, а междувременно 14 влака, които се движат и в двете посоки в този участък, са пътували със закъснение между 60 и 80 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай