Анахид Тачева забрави сина си Митко Цонев, остава в Америка

Вече близо 10 години тя е в Америка при най-малката си дъщеря със същото име - Анахид

Анахид Тачева забрави сина си Митко Цонев, остава в Америка | StandartNews.com

Бившата телевизионна говорителка Анахид Тачева се е предала пред деменцията, разкриват нейните роднини. Заболяването нанесло сериозни щети на паметта на легендата от малкия екран. 81-годишната бивша съпруга на Коста Цонев вече не си спомняла покойния си син Димитър Цонев, пише в. "Ретро".

Пет години и половина след внезапната му смърт заради масивен инсулт майка му не говорела изобщо за него, сякаш никога не е съществувал в живота й. „На моменти имам чувството, че не си спомня тати. Според мен мозъкът е включил някакъв защитен механизъм и трие всичко, от което я боли. Физически е много здрава, но ментално не е себе си“, казва за състоянието й внучката Деси Цонева, дъщеря на Митко Цонев.

Тъй като деменцията на Тачева била хваната от лекарите в Щатите в ранен етап, тя веднага започнала лечение и приемала лекарствени средства, но те просто забавяли хода на заболяването и не можели да го контролират или заличат напълно. Така в паметта й имало бели петна, особено свързани с хора, които не са вече между живите, както и с повратни моменти в нейния изпълнен с драми и трагедии живот.

Живите си близки Анахид разпознавала, дори да не са покрай нея. Вече близо 10 години тя е в Америка при най-малката си дъщеря Анахид от брака ѝ с Васил Тачев. Живее заедно с нея, гръцкия си зет Аристотел и двете си внучета Арис и Ейтън. Спомняла си и другите си внуци и правнуци, които са в България, но деменцията „изяла“ от съзнанието й и двамата и покойни мъже – Коста Цонев и Васил Тачев.

На родна земя легендата на БНТ не е стъпвала почти 4 години. За последно тя се гласеше да се прибере в България през 2019 г., но коронавирусът осуети плановете й, а и след отключването на деменцията връщането й стана още по-невъзможно. Дъщеря й Анахид настоявала тя да бъде под непрекъснато медицинско наблюдение и отказвала да я пусне да лети от Ню Йорк до София.

Бившата тв говорителка с арменски корени си взела „сбогом“ с приятелите си тук по време на последната си визита, когато остана у нас за повече от месец. В Америка Тачева пребивава легално след смъртта на втория си съпруг Васил през 2012-а. Година след това тя кандидатства за зелена карта и виза за Щатите и беше одобрена.

Благодарение на своя зет милионер, който се занимава с недвижими имоти, ресторантьорство и казина, поболялата се Анахид е добре подсигурена финансово и живее в апартамент за милиони долари в един от най-скъпите квартали в Ню Йорк, в съседство с много холивудски звезди. В същото време обаче другата й дъщеря Теодора от първия й брак с Коста Цонев е на ръба на мизерията и едва свързва двата края след двата опита за самоубийство и безрезултатните опити години наред да си намери работа, за да гледа двете си деца като самотна майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай