Ами сега? Кои са истинските имена на звездите

Ето с какво са заменили тяхните псевдоними

Ами сега? Кои са истинските имена на звездите | StandartNews.com

Има много знаменитости у нас които са родени под едно има, а след това са го променили? Чували ли сте за Ивайло Стоянов, Мартин Богданов, Лиляна Петрова и Петър Бъчваров? Всички гореизброени са много известни, но с псевдонимите си, които са съответно: Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Лили Иванова и Ути Бъчваров.

Причината едни от най-големите българските звезди да сменят имената си е различна при всеки, но едно е общото - със сигурност са успешни в своята сфера. Ето историите на някои от най-интересните "преименувания".

 Започваме с най-голямата - Лили Иванова. Нейното рождено име е Лиляна Петрова, но от дълги години по документи тя официално се казва Лили Иванова. Решава да смени името си, когато вече има сериозна кариера, затова и чисто бюрократичните спънки са били нищожни. Все пак - кой не знае коя е тя?

Продължаваме с друга голяма звезда в съвсем различен музикален жанр - Софи Маринова. Всъщност, тя била кръстена Софийка, но е променила името си на София. Истината за рожденото ѝ име излиза в предаване на Люба Кулезич, излъчено през 2021 г., когато е представен кратък филм за изпълнителката. 

За естрадната певица Мими Иванова също се говори, че е сменила името си. Нейното рождено име било Мимоза, но по-късно го променила на Мария. За сметка на нея пък съпругът ѝ Развигор Попов не е с псевдоним.

Преминаваме в друга сфера и стигаме до името на покойния писател и хуморист Радой Ралин, който е роден с името Димитър Стоянов. Жорж Ганчев пък е бил с рождено име Георги Петрушев. Кака Лара, разбира се, също не се казва Кака Лара, а истинското ѝ име е Лазара Златарева.

За Стоянка Мутафова се знае, че е кръстена Стояна-Мария. Но знаете ли историята на името на Касиел Ноа Ашер? При раждането си актрисата е кръстена Десислава Красимирова Спасова, после го променя на Деса Красова, а накрая избира еврейското Касиел Ноа Ашер.

Владимир Карамазов, естествено, не се казва Карамазов. Рождената му фамилия е Александров, но се вдъхновил да я смени от романа на Достоевски "Братя Карамазови". Мариус Куркински пък е роден с името Ивайло Стоянов, но нищо нямаше да е същото, ако си беше останал с това име.

Някои журналисти също са предпочели да променят имената си. Мартин Карбовски е типичен пример за това. При раждането си той получава името Мартин Богданов, но при издаването на първата му стихосбирка "Дефлорация" решава да го промени, за да напомня на името на Чарлз Буковски. За Гала също се знае, че всъщност се казва Галя. Ути Бъчваров пък е роден Петър, а покойният Кембъл - Емил. Бившият съпруг на Наталия Симеонова - Денис Ризов, е с рождено име Даниел. 

Няма да навлизаме в дебрите на поп фолк имената, защото, както знаем, там е твърде дълбоко и е пълно с хищници. Но и там има интересни примери за смени на истински имена, които са се оказали добър ход.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай