Алла Пугачова направи нещо немислимо

Пугачова долетя в Москва заедно с възрастната майка на починал приятел стилист

Алла Пугачова направи нещо немислимо | StandartNews.com

Естрадната звезда Алла Пугачова за кратко се завърна в Москва, но замина обратно за Израел само дни след това.

Певицата пристигна в родината си специално за погребението на своя близък приятел, стилиста Валентин Юдашкин, който почина на 2 май, ненавършил 60.

От 2016 г. моделиерът се бореше с онкологично заболяване на бъбреците. Примадоната сподели, цитирана от lenta.ru, че той ѝ е гостувал преди няколко седмици в Израел, макар и много болен, и тя за нищо на света не би пропуснала да го изпрати в последния му земен път.

Пугачова долетя в Москва заедно с възрастната майка на Юдашкин, която отдавна също живее в Обетованата земя, пише "Сега".

Асистентката на певицата – Елена Чупракова, е потвърдила пред РБК, че певицата си е заминала. "Тя вече си замина, а вие още не можете да се успокоите. Не можете да живеете без Пугачова!", обръща се помощницата ѝ към критикарите на звездата.

Алла Пугачова за кратко бе в родината си и през август. След като съпругът ѝ, шоуменът Максим Галкин, бе обявен за "чужд агент", певицата застана на негова страна, заявявайки, че той е честен човек и патриот, и в знак на солидарност поиска от руското Външно министерство и тя да бъде включена в регистъра на чуждестранните шпиони.

На критиците си Кралицата на естрадата чрез социалните мрежи каза, че са "били крепостни, а сега са роби" и скоро след това напусна страната, изразявайки недвусмислено несъгласие с политиката на Кремъл. През октомври 2022 г. Пугачова потвърди, че се намира в Израел, а през ноември подаде заявка за закриване на последната ѝ работеща компания в Русия.

Сегашната визита на певицата за прощалната церемония с Юдашкин се превърна едва ли не в най-обсъжданото събитие през последните дни в Русия. В руските медии се завъртяха слухове за това продаден ли е или не замъкът на семейството в Подмосковието, коментираше се частният самолет, с който Алла Борисовна е долетяла, нарекоха лицето ѝ "мъртво" след безбройните пластични операции, а походката ѝ – тежка и болезнена. Не бе пощадена и шапката на примадоната, определена като "прекалено претенциозна" за траурна процесия, а някои журналисти не пропуснаха да напишат, че певицата е била посрещната хладно от местните знаменитости и някои от тях дори я избягвали.

Хорът на критиците на Пугачова веднага намери повод да избухне отново. Телевизионният водещ Владимир Соловьов, обсъждайки пристигането на певицата, не спести грубости.

"Не разбирам защо пуснаха Пугачова обратно. Какво е това все пак? Възможно ли е всичко това? Можеш да разнасяш за страната си каквото ти хрумне, можеш да избълваш какво ли не, а след това ти е позволено да се върнеш? Давайте сега, покажете я и по телевизора, дайте ѝ да направи концерт. Паднете ѝ в крачетата, посрещнете я с цветя. Нали ви ощастливи: майката хранителка се върна!", гневи се Соловьов.

Актрисата Яна Поплавская също написа в социалните мрежи: "Умишлено мълчах и чаках реакцията на обществото. Имам само един коментар за тази случка. Сложете вашата "примадона" в къса пола на табуретка на Червения площад. Наредете се на опашка и я целувайте отзад с думите "Радвам се да те видя!" И да се излъчва пряко по телевизията! Но да се строят всичките ѝ обожатели, та цялата страна да види тази колона...".

Обидните излияния за певицата набързо събраха над 3700 харесвания, но и множество несъгласия в коментарите. По време на погребението на Валентин Юдашкин обаче дори прес-секретарят на руския президент Путин – Дмитрий Песков, се отнесе уважително с певицата и побеседва с нея, припомня "Московски комсомолец".

Съобщава се, че Песков се приближил към Алла и ѝ целунал ръка с думите "Как сте? Много се радвам да ви видя", цитира го изданието. Други подробности за разговора им не са огласени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай