Вторник,

Алла Пугачова направи нещо немислимо

От: Иван Ангелов -
7073
Алла Пугачова направи нещо немислимо
A
A
A

Естрадната звезда Алла Пугачова за кратко се завърна в Москва, но замина обратно за Израел само дни след това.

Певицата пристигна в родината си специално за погребението на своя близък приятел, стилиста Валентин Юдашкин, който почина на 2 май, ненавършил 60.

От 2016 г. моделиерът се бореше с онкологично заболяване на бъбреците. Примадоната сподели, цитирана от lenta.ru, че той ѝ е гостувал преди няколко седмици в Израел, макар и много болен, и тя за нищо на света не би пропуснала да го изпрати в последния му земен път.

Пугачова долетя в Москва заедно с възрастната майка на Юдашкин, която отдавна също живее в Обетованата земя, пише "Сега".

Асистентката на певицата – Елена Чупракова, е потвърдила пред РБК, че певицата си е заминала. "Тя вече си замина, а вие още не можете да се успокоите. Не можете да живеете без Пугачова!", обръща се помощницата ѝ към критикарите на звездата.

Алла Пугачова за кратко бе в родината си и през август. След като съпругът ѝ, шоуменът Максим Галкин, бе обявен за "чужд агент", певицата застана на негова страна, заявявайки, че той е честен човек и патриот, и в знак на солидарност поиска от руското Външно министерство и тя да бъде включена в регистъра на чуждестранните шпиони.

На критиците си Кралицата на естрадата чрез социалните мрежи каза, че са "били крепостни, а сега са роби" и скоро след това напусна страната, изразявайки недвусмислено несъгласие с политиката на Кремъл. През октомври 2022 г. Пугачова потвърди, че се намира в Израел, а през ноември подаде заявка за закриване на последната ѝ работеща компания в Русия.

Сегашната визита на певицата за прощалната церемония с Юдашкин се превърна едва ли не в най-обсъжданото събитие през последните дни в Русия. В руските медии се завъртяха слухове за това продаден ли е или не замъкът на семейството в Подмосковието, коментираше се частният самолет, с който Алла Борисовна е долетяла, нарекоха лицето ѝ "мъртво" след безбройните пластични операции, а походката ѝ – тежка и болезнена. Не бе пощадена и шапката на примадоната, определена като "прекалено претенциозна" за траурна процесия, а някои журналисти не пропуснаха да напишат, че певицата е била посрещната хладно от местните знаменитости и някои от тях дори я избягвали.

Хорът на критиците на Пугачова веднага намери повод да избухне отново. Телевизионният водещ Владимир Соловьов, обсъждайки пристигането на певицата, не спести грубости.

"Не разбирам защо пуснаха Пугачова обратно. Какво е това все пак? Възможно ли е всичко това? Можеш да разнасяш за страната си каквото ти хрумне, можеш да избълваш какво ли не, а след това ти е позволено да се върнеш? Давайте сега, покажете я и по телевизора, дайте ѝ да направи концерт. Паднете ѝ в крачетата, посрещнете я с цветя. Нали ви ощастливи: майката хранителка се върна!", гневи се Соловьов.

Актрисата Яна Поплавская също написа в социалните мрежи: "Умишлено мълчах и чаках реакцията на обществото. Имам само един коментар за тази случка. Сложете вашата "примадона" в къса пола на табуретка на Червения площад. Наредете се на опашка и я целувайте отзад с думите "Радвам се да те видя!" И да се излъчва пряко по телевизията! Но да се строят всичките ѝ обожатели, та цялата страна да види тази колона...".

Обидните излияния за певицата набързо събраха над 3700 харесвания, но и множество несъгласия в коментарите. По време на погребението на Валентин Юдашкин обаче дори прес-секретарят на руския президент Путин – Дмитрий Песков, се отнесе уважително с певицата и побеседва с нея, припомня "Московски комсомолец".

Съобщава се, че Песков се приближил към Алла и ѝ целунал ръка с думите "Как сте? Много се радвам да ви видя", цитира го изданието. Други подробности за разговора им не са огласени.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com