Аладин 11 месеца зад решетките за пресичане на границата

Все още тече делото за нападението над Виктория

Аладин 11 месеца зад решетките за пресичане на границата | StandartNews.com

Хасково. Алжирецът Салахедин Бин Аладин ще лежи общо 11 месеца зад решетките за това, че два пъти е преминал нелегално границата на България. Той ще плати за нарушенията и общо 300 лв. глоба, постанови Районният съд в Свиленград.

Присъдата в Свиленград на 20-годишния арабин, който е обвиняем za грабеж и опит за убийство на продавачката Виктория Христова от София, е в резултат на споразумение на служебния му защитник с прокуратурата на 5 декември.

След като нападна и намушка с нож в столичен денонощен магазин връстничката си Виктория около 2 часа на 2 ноември, алжирецът успя да се укрие от властите и беше в неизвестност около три денонощия. По-късно следите му бяха хванати край свиленградското село Мезек, което беше претърсено до дупка от над 150 униформени. В крайна сметка обаче гръцки полицаи заловиха беглеца в пограничен на България регион и го предадоха на българските власти. Бин Аладин е минал незаконно в южната ни съседка в в землището на с. Вълче поле, общ. Любимец.

За това престъпление той получи от Свиленградския съд присъда от 8 месеца "лишаване от свобода" за срок от 8 месеца и глоба в размер на 200 лв. Заради факта, че при извършването на това престъпление арабинът е имал за същото деяние вече влязла в сила условна присъда от 3 месеца с изпитателен срок 3 години от районния съд в Елхово, и това му наказание се превръща в ефективно. Първият път той е осъден и на глоба от 100 лв.

И двете присъди алжирецът трябва да излежи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Определението на Свиленградския съд не подлежи на обжалване или протест.

Алжирецът е съден отделно за нападението над Виктория, за което делото все още тече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай