Ах, тези крака!

Ах, тези крака! | StandartNews.com

Лесни упражнения за стегнати бедра и железен корем

Калина Русева, инструктор по аеробика и фитнес
в Клуб "MD sport", зала 5-Б, стадион "Васил Левски"

Каквото и да си говорим, няма смисъл да ви успивам - истината е в редовните тренировки. Другият съществен момент е, както вече е известно, правилното хранене. И да не пропускаме релаксацията. Ето че пак стигнахме до популярният триъгълник на успеха, а именно тренировка-хранене-възстановяване. Ако един от тези компоненти липсва, резултатите ви ще бъдат частични и нетрайни.

В зависимост от свободното време, има разработени тренировъчни модели, някои от които обхващат цялото тяло в една занимание по определен ред; други програми са по-кратки, съобразени с напрегнатото ежедневие на съвременната претрупана със задачи дама. Ние ще се спрем на именно такъв тип комбинации, които са кратки и акцентират върху една или две от капризните зони при жените. Хубавото на подобен тип програми е, че не отнемат много време и не изискват специално място за работа. Разчистете хола, отворете прозореца за чист въздух, изключете телефона и сте готови!
Днешният модел за тренировка с Илиана, е за силни и стегнати бедра. Упражненията са лесни за изпълнение, с уговорката, че трябва да се стараете да работите коректно - точно както е показано на снимките. Има и упражнения за натоварване на корема. Тук също следвайте точно указанията и само след няколко тренировки ще усетите промяната. А мускулната треска ще я имате още на следващия ден. Но това е неизбежна част от нещата, защото тялото реагира на новият ви динамичен стереотип. Хайде на работа!

1. Кик бек

От стоеж, изнесете единия крак свит нагоре и напред, опрете длани в стабилна опора пред тялото и свийте леко опорния крак в коляното. Оттук изнесете рязко работещия крайник назад до хоризонтално положение, като в същото време наведете и тялото по хоризонтала. Движението наподобява ритане назад. Върнете и направете в серия от 8-12 повторения. Сменете краката и направете същото. Общо по 3 серии за левия и десния.

2. Странично изнасяне

Застанете в позиция клек до прав ъгъл в колената, наведете леко корпуса напред с прав гръб и поставете свити ръце пред тялото. От тук, пренасяйки тежестта върху единия крак, изпънете другия встрани, като запазите баланс. Върнете обратно и повторете 8 пъти. Изпълнете движението с другия крак. Общо 3 серии по 8 повторения на всеки.

3. Извивка с изнасяне

От тилен лег на пода, свийте едното коляно и изпънете другия крак напред, без да докосвате пода; срещуположната ръка се изпъва назад над главата, а другата е на тила. От тук изнесете изпънатия крак нагоре и едновременно с това изпънете срещуположната ръка нагоре към крака. Върнете обратно и повторете. Общо по 10-12 повторения в 3 серии на всеки крак.

4. Гребане в баланс

Седнете на пода с гиричка в ръце и свийте колената. После вдигнете краката леко нагоре, оставяйки тежестта само на седалището. Запазете баланс и започнете да изнасяте с извивка ръцете с гирата вдясно и вляво, като свивате и отпускате с малка амплитуда краката напред и към тялото. Работете така 20 секунди и след почивка направете още 2 серии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай