Сряда,

Агенция по горите започва масови проверки

От: Failed to load user -
1339
Агенция по горите започва масови проверки
A
A
A

София. Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) започва масови проверки по време на ловните излети на дребен мигриращ дивеч относно спазването на разпоредбите в Закона за лова и опазване на дивеча и Бернската Конвенция. Проверките ще са във връзка с използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства и изкуствени източници на светлина, както и приспособления за осветяване на целта. Ловците ще бъдат проверявани също така и за употребата на алкохол преди и по време на ловните излети.

Строго ще се следи за спазване на нормативните разпоредби по отношение на безопасността при провеждане на ловните излети и предотвратяването на инциденти.

В проверките, които ще се извършват от горски инспектори на ИАГ и регионалните дирекции по горите, активно ще се включат и представители на ловно-рибарските сдружения и природозащитните организации.

Във връзка с пожароопасния сезон и високите летни температури, всички ловци се призовават да бъдат отговорни, особено внимателни и да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова. Паленето на огън на нерегламентирани места и на открито може да създадат условия за възникване на горски пожари.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички