Ад в колата вместо море (ОБЗОР)

Ад в колата вместо море (ОБЗОР) | StandartNews.com

Кошмарни часове прекараха хиляди българи, които още в петък вечерта тръгнаха за Гърция. Отпускарите предизвикаха задръстване и километрични опашки на граничните пунктове Кулата и Маказа. Днес желаещите да прекарат приятни часове на Бяло море се озоваха на 2 или 3 км пред двете ГКПП-та.

"Работят всички гишета, но трафикът е много интензивен. Няма как да не се извърши проверка на личните карти на пътуващите. Не отнема повече от минута, но преминаващите са стотици, няма начин да се избегне забавянето", уточниха граничните полицаи. Така отпускарите вместо море стояха минимум по 2 часа в колата, докато минат границата.

Въпреки дългото чакане нямаше сериозно напрежение сред пътуващите. Чакащи на Маказа обаче се оплакаха от проблем с химическите тоалетни. Те не могли да ги ползват, тъй като били заключени. В задръстването попаднаха и доста автобуси, след като еднодневните екскурзии до Гърция се превърнаха в хит в София и Благоевград. Цената до Кавала е 29 лв., а там може да се радваш на плаж или шопинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай