Абсурдът продължава! Екоактивисти нападнаха скелет на динозавър

Една от жените, заяви, че се страхува от "горски пожари, недостиг на вода, глад и война

Абсурдът продължава! Екоактивисти нападнаха скелет на динозавър | StandartNews.com

В Берлин две жени, облечени в оранжеви жилетки, се залепиха за металните стълбове в Природонаучния музей, поддържащи скелет на динозавър на възраст над 60 милиона години, като държаха плакат с надпис: "Ами ако правителството не го контролира?"

Една от жените - Карис Конъл, заяви, че се страхува от "горски пожари, недостиг на вода, глад и война. "Динозаврите са измрели, защото не са могли да издържат на огромните промени в климата. Това заплашва човечеството сега", добави 34-годишната жена.

Другата активистка, Солвиг Шинкоте, заяви, че като майка на 4 деца се страхува от последиците от изменението на климата. "Мирната съпротива е начинът, който сме избрали, за да защитим децата си от смъртоносното невежество на правителствата", каза 42-годишната жена. Те призоваха правителството в Берлин да предприеме бързи мерки за намаляване на емисиите, например чрез въвеждане на ограничение на скоростта по магистралите и въвеждане на по-достъпен обществен транспорт.

От музея съобщиха, че полицията е прекратила акцията за по-малко от час. Нанесени са материални щети и са повдигнати обвинения, се казва в изявлението на музея. Активистките са от групата Last Generation, която по-рано този месец заля с картофено пюре струващата 111 млн. долара картина на Клод Моне "Les Meules" в музея Barberini в Потсдам, Германия.

Информацията е на БГНЕС.

Снимка: БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай