20 патрулки с камери до Нова година

 20 патрулки с камери до Нова година | StandartNews.com

София. 20 патрулни автомобила ще бъдат оборудвани с камери до Нова година. Това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков пред Нова тв.

"Когато пътен полицай спира водач, върху патрулния автомобил ще има камера и полицаят, който говори с водача, ще трябва да влиза в обхвата на камерата", обясни Вучков. Докато се поставят тези устройства, контролът ще продължи по стария начин, но униформените ще се въздържат от проверки, за да не бъдат уличени в корупционни практики.

Вучков бе категоричен, че нито за момент униформен полицай няма да остава насаме с шофьора без заснемаща камара. За борбата с корупцията на пътя МВР планира да купи GPS-и и камери, с които до май месец следващата година да бъдат оборудвани 200 патрулки в цялата страна. За битовата престъпност по селата Вучков заяви, че не може да обещае толкова голямо полицейско присъствие, каквото се очаква. Министърът обеща оттук нататък да не се слагат наименования на полицейски операции.

"Не може да се отрече, че при управлението на Цветанов много често полицейски акции се превръщаха в медийни шумотевици. Това беше контрапродуктивно", каза Вучков. "Няма да се измислят операции. Искам да се работи само съвместно с прокуратурата, упорито, не кампанийно", подчерта министърът. Според него бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал много силно присъствие в МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай