400 на протест срещу продавача на ракията – убиец

400 на протест срещу продавача на ракията – убиец | StandartNews.com

Стотици жители на град Якоруда излязоха на протест в събота сутринта срещу продавача на ракията-убиец, която доведе до смъртта на шестима млади мъже. Протестиращите, които бяха над 400 души, поискаха бърз и справедлив процес. Те негодуват, че се бави разследването срещу виновника.

„Не може толкова мудно да вървят нещата по този случай. Ясно е, че отровната ракия на бизнесмена Тайфи Мекльов отне живота на шестима млади мъже, а други осем се лекуваха в благоевградската болница и бяха на косъм от смъртта. Искаме да го линчуваме, но не ни го дават. Поне да го осъдят", споделиха част от мъжете, близки на пострадалите и загиналите. Митингът се състоя на площада в планинския град. Той бе организиран от роднините на починалите и потърпевшите от метиловия алкохол, който им дал да пият Тайфи Мекльов. Хората издигнаха плакати, с които призоваха институциите по-бързо да приключат разследването на случая и настояха за строго наказание на виновника, продавал на младите мъже ракията-убиец. Родствениците на пострадалите и почернените роднини на загиналите мъже признаха, че се страхуват да не бъдат потулени доказателства по случая. Според тях има затишие в работата на полицията и прокуратурата.

„Точно това ни притеснява и плаши, няма да позволим да се изгаврят с паметтта на шестимата млади мъже", категорични са протестиращите. За разпространението на отровния алкохол бе арестуван местният бизнесмен Тайфи Мекльов, на когото е повдигнато обвинение. В момента той е в ареста, след като Софийски апелативен съд постанови на 12 януари най-тежката мярка за неотклонение за обвиняемия – „Задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай