33-ма задържани преди Левски - ЦСКА

33-ма задържани преди Левски - ЦСКА | StandartNews.com

София. 33 души бяха задържани само преди началото на вечното дерби, съобщиха от пресцентъра на МВР. В един от тях е открито наркотично вещество, други двама са задържани при сбиване в района на Националния стадион. Останалите са арестувани за притежание и използване на опасни и забранени за носене при посещение на масови мероприятия предмети: ножове, боксове, пиротехника. Благодарение на бързата намеса на полицията на няколко пъти са предотвратени сблъсъци между фенове на двата отбора, похвалиха се от МВР.

Първите искри прехвърчаха пред бившето „Синьо кафе", където в момента се намира метростанция ст. „Васил Левски". Трамвай с фенове на ЦСКА премина близо до агитката на "Левски", а отвътре „червените" ултраси започнаха да показват неприлични жестове. "Сините" не останаха длъжни и напрежението се покачи, но в крайна сметка до сблъсъци не се стигна.

Голяма група фенове на "Левски" премина по булевард "Дондуков" към Националния стадион. Колоната запалянковци, предимно с качулки, пееше песни за любимия отбор, както и мяташе бомбички, стряскайки минувачите. Полицията обаче ескортира ултрасите до сектор "Б".

След мача по традиция охраната не позволи на гостуващата агитка да си тръгне веднага, за да може да се изтеглят първо запалянковците на "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай