30 роми млатиха полицаи заради дърва

30 роми млатиха полицаи заради дърва | StandartNews.com

София. Роми нападнаха и биха полицаи заради конфискуван микробус, съобщиха от ОД на МВР -Враца. Инцидентът е станал снощи в Бяла Слатина.

Около 20,40 ч. полицейски екип от трима служители е изпратен по проверка на сигнал на незаконна сеч. В местността „Янчов геран", в землището на с.Враняк, тримата полицаи открили микробус „Мерцедес", натоварен с около 4 куб. м дърва.

Служителите транспортирали микробуса и дървата до стопанския двор на кооперация в с. Враняк. Само няколко минути по-късно около 30 роми влезли в двора и започнали саморазправа с полицаите, след което отнели микробуса и се оттеглили.

Един от полицаите е ранен, настанен е в болницата в град Бяла Слатина. Тази сутрин са задържани четирима от участниците в нападението. Микробусът е открит на улица в квартал в Бяла Слатина, в който живеят нападателите. Продължава работата по установяване и на други участници в нападението.

Това не е първо нападение на роми от Бяла Слатина срещу полицаи. Преди време в града беше изпратена дори жандармерия, за да пази имущество на затворен завод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай