Вторник,

30 дни в Тибет за полицай номер 1

От: Администратор -
A
A
A

София. 30 дни медитация в Тибет. Такава награда си направи обявеният за "Полицай на годината" шеф на сектор "Убийства" в Националната полиция Михаил Наумов, след като разкри 3 групи за поръчкови убийства тази година. Сега той получи признанието в 20-ото юбилейно издание на призовете заради неуморната работа, както и за смелостта си да свидетелства лично срещу "Килърите 3". Това е известната пернишка банда на бащата на Райко Кръвта - бай Васо, и Милчо Боянов-Чироза.

Служителите на Специалните полицейски сили пък грабнаха колективната награда за "Полицай на годината". Главната им заслуга е участието в организацията на полицейските служители по време на протестите. Връчването на наградите не мина без торта, която и тази година неизменно е една и съща, приготвена лично от Васил Иванов-Лучано.

По повод юбилея МВР награди и основателя на наградите от фондация "Доверие и закрила" - вече бившия директор на НДК Христо Друмев. "Тази награда е и за ген. Васил Вaсилев и шефa на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев, с които заедно поставихме началото", заяви Друмев.

Наградата за "Граждански принос" беше присъдена на двама ученици на 17 години от смолянското село Бостина. Те осуетили измамата на 83-годишен дядо, който дал 4700 лева на престъпници.

Жена ще командва полицаите в София

Жена за първи път в историята на МВР оглави регионална дирекция на вътрешните работи. Мариета Иванова присъства лично на наградите "Полицай на годината" като директор на Областната дирекция на МВР в София. 35-годишната главен инспектор Иванова е зодия "Лъв", досега е била шеф на РУП-Елин Пелин. Полицайката започва кариерата си в МВР през 1997 г. като инспектор в полицейски участък "Младост". След това работи в Трето РПУ, накрая се завръща в Седмо РПУ в "Младост" като началник на група в криминалния отдел, преди да оглави РУП-Елин Пелин. Мариета Иванова е завършила две висши образования - инженер от Химикотехнологичния университет в София и магистър по право от Югозападния университет в Благоевград.

В същото време шефът на столичния КАТ Богдан Милчев бе изпратен в резерва със заповед на вътрешния министър заради множество пропуски в работата. "Имам забележки към Богдан Милчев по отношение на резултатите, организация на работата и по отношение на взаимодействието с Главна дирекция "Национална полиция", както и по отношение на управленския стил", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Проверка установи, че 59 от 60 патрула на КАТ взимат рушвети от шофьорите.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички