30 дни в Тибет за полицай номер 1

Михаил Наумов разкри 3 от бандите на "Килърите"

30 дни в Тибет за полицай номер 1 | StandartNews.com

София. 30 дни медитация в Тибет. Такава награда си направи обявеният за "Полицай на годината" шеф на сектор "Убийства" в Националната полиция Михаил Наумов, след като разкри 3 групи за поръчкови убийства тази година. Сега той получи признанието в 20-ото юбилейно издание на призовете заради неуморната работа, както и за смелостта си да свидетелства лично срещу "Килърите 3". Това е известната пернишка банда на бащата на Райко Кръвта - бай Васо, и Милчо Боянов-Чироза.

Служителите на Специалните полицейски сили пък грабнаха колективната награда за "Полицай на годината". Главната им заслуга е участието в организацията на полицейските служители по време на протестите. Връчването на наградите не мина без торта, която и тази година неизменно е една и съща, приготвена лично от Васил Иванов-Лучано.

По повод юбилея МВР награди и основателя на наградите от фондация "Доверие и закрила" - вече бившия директор на НДК Христо Друмев. "Тази награда е и за ген. Васил Вaсилев и шефa на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев, с които заедно поставихме началото", заяви Друмев.

Наградата за "Граждански принос" беше присъдена на двама ученици на 17 години от смолянското село Бостина. Те осуетили измамата на 83-годишен дядо, който дал 4700 лева на престъпници.

Жена ще командва полицаите в София

Жена за първи път в историята на МВР оглави регионална дирекция на вътрешните работи. Мариета Иванова присъства лично на наградите "Полицай на годината" като директор на Областната дирекция на МВР в София. 35-годишната главен инспектор Иванова е зодия "Лъв", досега е била шеф на РУП-Елин Пелин. Полицайката започва кариерата си в МВР през 1997 г. като инспектор в полицейски участък "Младост". След това работи в Трето РПУ, накрая се завръща в Седмо РПУ в "Младост" като началник на група в криминалния отдел, преди да оглави РУП-Елин Пелин. Мариета Иванова е завършила две висши образования - инженер от Химикотехнологичния университет в София и магистър по право от Югозападния университет в Благоевград.

В същото време шефът на столичния КАТ Богдан Милчев бе изпратен в резерва със заповед на вътрешния министър заради множество пропуски в работата. "Имам забележки към Богдан Милчев по отношение на резултатите, организация на работата и по отношение на взаимодействието с Главна дирекция "Национална полиция", както и по отношение на управленския стил", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Проверка установи, че 59 от 60 патрула на КАТ взимат рушвети от шофьорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай