2,6 г. условно за бившия шеф на КАТ

Ексначалникът прикривал пияни шофьори

2,6 г. условно за бившия шеф на КАТ | StandartNews.com

София

Бившият шеф на КАТ Илия Илиев получи днес 2,6 г. условна присъда с тригодишен изпитателен срок от Военно-апелативния съд. Още днес е подадена молба за обжалване във Върховния касационен съд.
Илиев бе обвинен, че в периода 17 януари – 19 май 2006 г. е прикрил 11 души, срещу които е трябвало да бъде образувано наказателно производство за шофиране след употреба на алкохол. Те са спрени на пътя от служители на КАТ с над 1,2 промила алкохол в кръвта и е трябвало да бъдат предадени на прокуратурата.

Вместо това са им наложени наказания и отнети шофьорските книжки. Това е станало, след като с посредничеството на бившия шеф на КАТ Илия Илиев и вероятно срещу съответна компенсация, те уреждали отношенията си, без да стигнат до съда.

През август 2006 г. Илия Илиев бе отстранен от длъжност след разбиване на група, начело със сина му Нестор Несторов, която е извършвала незаконни преустройства на вносни автомобили, от което са спестявани данъци и мита.

Първоначално Илиев отричаше да е знаел за деянията на сина си, но по-късно се оказа, че го е покровителствал и бе отстранен от длъжност.

Мария Максимова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай