200 часа ваят бижу за шеф Роу

Тя ще се появи с кулието на финала на "Мастършеф"

200 часа ваят бижу за шеф Роу | StandartNews.com

Шеф Роу показва в началото на новия сезон на "Мастършеф" някои от личните си луксозни бижута. За да реализират същата линия, от екипа решават, че аксесоарите ще се изработват за всеки отделен епизод. "В този смисъл всяко бижу, което виждате на екран, е уникат", каза пред bTV Силвия Маркова, стилист на топ готвачката.

Шармантната кулинарка има еклектичен вкус, който формира в динамичния си и интересен живот на различни места по света – Франция, Турция, Великобритания, Дубай. Силвена Роу работи повече от 30 години в областта на кулинарията и готварството. Тя е сред 25-те най-влиятелни жени в света на храната за Близкия изток. Една от малкото жени готвачи е, които стигат до толкова високи позиции в професия, доминирана от мъже.

Не само бижутата, но и цялостният й имидж в кулинарното предаване са подчинени на силното й усещане за индивидуалност и внимание към детайлите. Всички бижута за епизодите са изработени от изключително талантливи български дизайнери. 

"Рядко комбинацията между къса коса и пищни бижута може да стои толкова изискано, както при Силвена, без да доминира агресивно във визията. Напоследък все по-силно се откроява тенденция в използването на аксесоари за коса. Затова във визията на шеф Роу използваме различни интересни подобни елементи – гребенчета, шноли, диадеми, тиари", споделя още стилистката. 

"Стремежът да лети и интелектът превръща един готвач в шеф на високо ниво", казва Силвена Роу, когато дегустира бисквитата сабле бретон с бял шоколад на Мария. А когато си вдъхновяваща жена, да носиш специално бижу е някак съвсем логично. А най-впечатляващият детайл във визията на Силвена тепърва предстои да видим. Това ще се случи в последния епизод на "Мастършеф". Изработката му е резултат от работата на трима души, трудили се в продължение на 200 часа.

"Рядко ми се е случвало да разполагам със свободата да създавам толкова специални дрехи и аксесоари. Продуцентите на предаването обаче имаха също много амбициозна и необикновена представа за това как да изглежда предаването, тримата ментори и в частност самата Силвена, която според мен се превърна в пример за подражание", допълва Силвия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай