1 час до финалната церемония за „Чудесата на България”

1 час до финалната церемония за „Чудесата на България” | StandartNews.com

София. Остава 1 час до финалната церемония за кампанията на в. „Стандарт" „Чудесата на България". Тя ще започне в 19, 30 часа и ще се излъчва на живо в ефира на ТВ7. Нейни водещи ще бъдат Стойчо Керев и Елена Йончева.

Тази вечер зрителите ще могат да видят как отборите на проф. Божидар Димитров, проф. Диана Гергова и д-р Тодор Чобанов ще защитават трите чудеса, които са събрали най-много гласове в националната кампания.

Фронтменът на една от най-добрите български рок групи - бургаската "Сънрайз", Георги Мархолев ще защитава мощите на Йоан Кръстител. Музикантът ще е част от отбора на Божидар Димитров. Д-р Тодор Чобанов заедно с председателя на фондация "Възраждане на Белчин" Симеон Пешов и управителя на комплекса "Цари Мали град" Веселин Хаджиангелов ще запознаят зрителите с уникалната реставрираната римска крепост, която привлича хиляди туристи. Откривателката на златото на гетския владетел Котела в Омуртаговата могила край Свещари проф. Диана Гергова ще си партнира с траколога проф. Иван Маразов и Дженан Родоплу, която познава разкопките в комплекса отблизо.

Освен с историческа част за българските чудеса, церемонията ще бъде съпроводена и със зрелищен спектакъл, в който ще участват легендарната народна певица Валя Балканска, гайдарят й Петър Янев, македонският славей Николина Чакардъкова, както и младежката формация „Бон-Бон". На сцената на „Чудесата на България" ще блеснат и танцьорите на Нешка Робева от спектакъла „Мистерията Еньовден", които ще изненадат публиката с новия си проект.

Точно в полунощ този петък срещу събота електронният вот на www.bgchudesa.com бе спрян. Цари Мали град край Белчин поведе във временното класиране с 56,14% от електронните бюлетини. На второ място са мощите на Йоан Кръстител с 22,78%, а на трето място остана златото на гетите - с 21,09%. Изборът на народа от sms гласуването по време на живото предаване ще бъде добавен към временните резултати. По този начин България ще определи с кой от обектите си се гордее най-много.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай