150-метрова панделка в Благоевград за борбата със СПИН

150-метрова панделка в Благоевград за борбата със СПИН | StandartNews.com

Благоевград. Студентско правителство и Студентски парламент към Правно-исторически факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград отбелязаха Световния ден за борба със СПИН. Те участваха активно в националната антиспин кампания заедно с Регионалната здравна инспекция, с Better Community Club и Student Government към Американския университет, с Центъра за сексуално здраве към Сдружение „Здраве без граници". Акцията им „Кафе с презерватив" започна в неделя в 09,00 часа с обиколка на централните заведения и кафенета в града, като раздадоха кондоми на клиенти и персонал. След това се насочиха към кино „Cinemax", за да проведат акция „Кино с презерватив".

През деня е осигурено изследване на ХИВ статус в мобилен кабинет, прегледите се извършват пред ГУМ от 10,30 до 13,30 часа. Накрая стотици младежи и граждани издигнаха огромна червена лента, която е международен символ на борбата със СПИН. Събитието бе пред сградата на ГУМ.

150-метрова червена лента под формата на панделка разпънаха граждани, студенти и ученици в Благоевград. Инициативата под мотото "Животът е безценен" стартира с кратко шествие, което тръгна от сградата на Младежки дом и стигна до сградата на ГУМ в града. По време на днешната кампания са раздадени между 3000 и 4000 презерватива и информационни брошури, уточниха от Регионалната здравна инспекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай