11 млн. от контрабанда отиват за военното НДК

11 млн. от контрабанда отиват за военното НДК | StandartNews.com

11 млн. лв., събрани от борбата с контрабандата у нас, ще бъдат отпуснати за довършване на реконструкцията на военното НДК в столицата. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който присъства на откриването на новата сграда на Софийския районен съд.

"Ако не ми беше паднал предишният кабинет от власт, днес сградата на военното НДК щеше да бъде готова", заяви Борисов. Сградата на военното НДК също трябва да се ползва от Районния съд. Правосъдният министър Христо Иванов каза, че ще се опитат да търсят пари за т. нар. военно НДК. За момента търсят малко по-малко от 11 млн. лв. През миналата година средствата, които бяха отпуснати, са били загубени заради споровете, които имаше с архитекта.

"Обещал съм на министъра, че засега борбата с контрабандата и ДДС измамите ни вървят много добре, генерираме приходи, които не сме очаквали. Надявам се не само да не спрат, а и след бързите съдебни процеси наказаните да си понасят отговорността, за да може тези пари да ги прибира държавата. Така че съм убеден, че от тези пари ще направим военното НДК в съд", каза още Борисов.

Премиерът си спомни как преди време е идвал в бившето ГУСВ. "Знам, че премиер бях, когато дойдох в този гълъбарник заедно тогава с колегите", каза Борисов. Той посочи, че тогава взели решение да го ремонтират. Спомените на министър-председателя са, че като го завели в хранилището на делата, те били в чували. Сега посъветва да се види хранилището колко е модерно и изрази задоволството си от това, което видял в момента. "Сега малко сме на стопанска сметка - каквото изкараме, даваме за пенсионери и за съдебна система, така че всички да са доволни", заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай