10 г. решетки заплашват Гюнай Сефер и Митхат Табаков

10 г. решетки заплашват Гюнай Сефер и Митхат Табаков | StandartNews.com

София. След близо 4-часова пледоария прокуратурата поиска по над 10 години затвор за двамата бивши депутати от ДПС Гюнай Сефер (на снимката) и Митхат Табаков. Те са обвиняеми по дело за документна измама в особено големи размери, което е пред финал на първа инстанция в Софийски градски съд.

Сефер и Табаков са подсъдими заедно с още двама души – инж. Росица Милчева и Веско Пачкински. Според прокуратурата Гюнай Сефер като бивш областен управител на Силистра и бившият кмет на Дулово Митхат Табаков са получили неправомерно над 370 000 лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи. Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на 7-километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.

В началото на т.г. прокуратурата повдигна обвинения на Гюнай Сефер и Митхат Табаков за документна измама и документни престъпления, а срещу Табаков и за престъпление по служба. През миналата година двамата народни представители сами се отказаха от депутатския си имунитет по това обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай