Жоро Тошев вниква в тайните на "Цирк дьо Солей"

Жоро Тошев вниква в тайните на "Цирк дьо Солей" | StandartNews.com

Георги Тошев ще разкаже в "НепознатиТЕ" как се ражда магията на канадския "Цирк дьо Солей" на 14 септември по bTV. Екипът е единственият допуснат под купола дни преди гастрола на спектакъла "Алегриа" в София.

Тази серия от документалната поредица е озаглавена "Невъзможно е само дума" и ще покаже как артистите тренират в специалния си фитнес, за да се поддържат в изрядна форма.

Идеята за "Цирк дьо Солей" се ражда преди близо 30 години, за да разчупи традиционната представа за цирковото изкуство. Неговият създател Ги Лалиберте е известен като човек с визия и решителност. Независимо от трудното начало, той успява да наложи концепцията си и през 1984 "Цирк дьо Солей" става факт и фактор. Човекът, започнал кариерата си като уличен артист, днес е един от най-богатите хора в Канада - щедър филантроп и покер играч от висш ранг в някои от най-престижните световни турнири. Както и съвсем в унисон с жаждата му към предизвикателства - първият канадски космически турист. У нас циркът ще изригне в "Арена Армеец" на 20 септември от 20 часа, на 21 септември от 16 и 20 часа и на 22 септември от 14 и 18 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай