Жестоко наказание за Уил Смит - 10 години филмова диета!

Актьорът няма да може и да връчи една от големите награди на церемонията идната година

Жестоко наказание за Уил Смит - 10 години филмова диета! | StandartNews.com

Филмовата академия на САЩ забрани на Уил Смит да присъства на "Оскарите" и всяко друго организирано от академията събитие в продължение на 10 години заради инцидента, при който той удари плесница на Крис Рок.

Ходът беше обявен след среща на борда на академията, на която беше обсъден отговорът на действията на Смит.

"Церемонията по връчването на 94-е Оскари трябваше да е честване на множеството индивидуалности в нашето общество, които свършиха невероятна работа през тази изминала година, но тези моменти бяга засенчени от неприемливото и вредно поведение, демонстрирано на сцената от г-н Смит", се казва в изявление на академията.

"Приемам и уважавам решението на академията" каза Смит в своя реакция на решението.

Академията също така се извини за начина, по който е реагирала на ситуацията и че е позволила на Смит да остане в залата и да приеме наградата за най-добър актьор.

Забраната означава, че актьорът няма да може да връчи една от големите награди на церемонията идната година, каквато е традицията за спечелилите отличието.

Академията също така изрази "дълбока благодарност" към Крис Рок, който според нея успял да запази самообладание в "извънредна ситуация".

В изявлението на академията не се споменава дали Уил Смит ще може да бъде номиниран за "Оскар" в продължение на следващите 10 години, нито дали ще му бъде отнета наградата. "Оскарите" на изключените досега от организацията Харви Уайнстийн и Роман Полански не са отнети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай