Завръща се кралица на психотрилъра

„Последното парти“ от Клеър Макинтош е началото на нова детективска поредица

Завръща се кралица на психотрилъра | StandartNews.com

Британската писателка Клеър Макинтош, работила години наред като разследващ полицай и завоювала сърцата на читателите по цял свят, превръщайки се в кралицата на психологическия трилър на британската сцена, се завръща с „Последното парти“. Талантът, опитът и въображението на авторката се проявяват отново в дългоочакваната история – блестящ и диаболичен роман, с който стартира поредица с интригуващата и загадъчна детектив Фион Морган.

Никой в Кум Койд – китно селце на границата между Англия и Северен Уелс – не си спомня кога е сложено началото на традицията с плуването в езерото Хлин Дрих, но всяка нова година се посреща с нея. Всичко започва, когато на повърхността на кристалните води, като че ли от мъглата, изплува трупът на заможния певец и бизнесмен Рис Лойд. И той несъмнено е мъртъв. Въпросът „Кой уби Рис Лойд?“ е обгърнат в мистерия и въпреки това заелата се със случая детектив Фион Морган има причина да подозира всички. Ако никой не е пророк в собствената си страна, то това правило важи с пълна сила за бившия популярен изпълнител, който гради своята империя около луксозния комплекс „Крайбрежието“ – атрактивно място за туристи и повод за завист и омраза на мнозина жители. Оказва се че под повърхността на бляскавото вилно селище има опасни течения, в които плуват измами, предателства, тормоз и насилие. На място с толкова много тайни убийството е само увертюрата.  Сред вековните борови гори около Кум Койд витае заплаха. Но Фион Морган може да се окаже „голяма беля“ за всички замесени. Дори и ако ѝ се наложи да работи с детектив Лео, с когото са се запознали по необичаен начин. Защото този, който хвърля камъни, ще уцели опашката на дракона и може би ще го събуди. На фона на величествени планински хълмове  и спиращи дъха гори се разиграват пагубни страсти, а уж обикновеният случай може да преобърне завинаги пътя на талантливата, но пазеща своите мрачни тайни детектив Морган.

Редувайки сцени от миналото и настоящето, Клеър Макинтош поставя читателя пред сложния пъзел на престъпление, в което се оглеждат натрупвани тайни и лъжи. Тук всички са заподозрени, а невинни сякаш няма. Многопластов, мрачен и написан със завидна доза чувство за хумор, „Последното парти“ от Клеър Макинтош е заплетен, но изкусителен литературен лабиринт и без съмнение най-доброто от авторката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай