Защо Силвия Кацарова не може да пее някои хитове

Този казус е сложен и малко се притеснявам да говоря, тъй като чакаме решение на съда, каза певицата

Защо Силвия Кацарова не може да пее някои хитове | StandartNews.com

Силвия Кацарова е една от най-емблематичните певици на България, а няма право да пее 7 от най-големите си хитове, с които са израснали поколения българи.

"Този казус е сложен и малко се притеснявам да говоря, тъй като чакаме решение на съда. Седем песни от най-големите ми хитове не мога да ги пея, защото има един млад мениджър-Владислав Славов, който е откупил правата на текстовете от поетите. Но това са песни, записани през 80-те. Това са златни хитове и истинските продуценти са БНР. Толкова концерти ми пропаднаха, общините не искат да се занимават с такива проблеми", разказа тя в ефира на bTV.

"Седем хита, някои от които са от Тончо Русев, „Бяла въздишка“ на моята приятелка Мария Ганева и в тази песен дори участва оркестъра на Вили Казасян. Той е платил текста, но продукта е на около сто души, които участват само в една песен-музиканти, аранжори, композитори, вокалисти, изпълнители и много други."

„Не ми го побира ума и ще задам този въпрос на адвокати и съдии, ами ако това момче реши да купи текста на химна. Българите ще може ли да си пеем химна?“, възмути се Силвия Кацарова.

Тя се връща от европейско турне в Мюнхен, Брюксел, Париж с комедията спектакъл „Направихте ме на луд“, където е на една сцена с много емблематични български артисти. На 12-и ще бъде в театър „Сълза и смях“ с дъщеря й Теди.

„На 22 декември каня драгите зрители да дойдат в НДК, ще има грандиозен концерт с много звезди като Веселин Маринов, Тони Димитрова, братя Аргирови, Виктор Калев и други. Малко съм ентусиазирана може да ми излезе до тогава решението дали може да пеем „Огън от любов“ с Виктор, той и без друго ме имитира в „Грамофон“ с точно тази песен и поне на живо да я представи. На сцената ще видим и новия ни любимец от „Татковци“ Павел Иванов и също така Ненчо Илчев.

Друго, което искам да спомена е един разговор с Кирил Кирилов продуцента на „Направихте ме на луд“. Той казва, че толкова много спектакли, толкова много работи той и дава работа на много артисти, които са над 30 души музиканти, толкова много проекти е дал в Министерството на културата и само едни и същи хора печелят тези проекти, а не им виждаме продукцията. Хората, който са в изкуството и културата не получават твърди заплати, нито имат доходи“, сподели Силвия Кацарова.

„Когато пращаш любов, тя ти се връща. Сега сме в такъв век, че явно много бързо се връщат тези думи. Обичаме да казваме „жестоко“ и веднага вселената измисля някаква ситуация да ти го върне и ти да преживееш тази дума“, разказа Кацарова и сподели, че се събужда сутрин с изречението „тук царят любовта и светлината“ и добавя, че ако човек зарежда дома си с тези красиви слова и естествено благодарност към Всевишния ще има големи резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай