Защо Антъни Хопкинс се изненада от Оскара си

Покойният Чадуик Боузман беше сочен за фаворит

Защо Антъни Хопкинс се изненада от Оскара си | StandartNews.com

Ветеранът в киното Антъни Хопкинс е също толкова изненадан от наградата си „Оскар“ колкото всички останали. В края на церемонията стана ясно, че статуетката отива именно при него, макар покойният Чадуик Боузман да беше сочен за фаворит. 83-годишният актьор публикува видео в Инстаграм, в което благодари за наградата и си спомня за покойния си колега.

"Добро утро! Ето ме в моята родна страна Уелс и на 83-години не очаквах да получа тази награда. Наистина не очаквах. Изключително съм благодарен на Академията, благодаря ви. Искам да спомена Чадуик Боузман, който ни напусна прекалено рано. Чувствам се изключително поласкан от тази награда", казва Хопкинс.

Всички очакваха статуетката да отиде посмъртно при Боузман. Продуцентите на Оскарите дори разместиха реда, в който се връчват наградите – вместо накрая, категорията "най-добър филм" беше изтеглена по-рано и завършиха именно с тази за "най-добра мъжка роля".

След обявяването на Хопкинс за победител, онлайн се разрази истинска буря от противоречиви коментари, че Академията е ограбила Боузман от финалното му отличие.

Антъни Хопкинс е най-старият актьор, който получава статуетка в тази категория. Тя е втора в кариерата му, след като през 1991-а получава "Оскар" за Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата".

Във филма "Бащата" Хопкинс играе остаряващ патриарх, който бавно потъва във все по-тежка деменция. Лентата не е типичен разказ за болестта, а по-скоро използва похвати от съвременните трилъри, за да разкаже историята от гледната точка на болния главен герой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай