Зам.посланикът на САЩ се възхити от БГ художничка

Андриа Брулет-Родригез поздрави Вероника Михалева за изложбата „Розови светове“

Зам.посланикът на САЩ се възхити от БГ художничка | StandartNews.com

Вероника Михалева с международния куратор Стефан Стоянов и Нейно превъзходителство Андриа Брулет-Родригез

Андриа Брулет-Родригез, заместник-посланик на САЩ у нас, беше сред първите ценители на съвременното изкуство, дошли в столичната галерия „Ателие 28“, за да видят изложбата на Вероника Михалева. Дамата дипломат поздрави младата художничка за творбите й, обединени с мотото послание „Розови светове“ - картини, инсталации с добавена реалност, принтове на хартия и плексиглас, дигитални фантазии, скулптури. Нейно превъзходителство беше особено любопитна към работите, осъществени с помощта на изкуствен интелект. Депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, който вече има няколко самостоятелни експозиции, пък прояви интерес към смесените техники в стила на Вероника Михалева.

Бизнес дамата Петя Велкова и депутатът художник Красен Кралев  

„Тя се справя изключително добре в създаването и интерпретирането на зрелищна сюрреалност, в която духът витае с наслада, търси и открива различни преживявания“, коментира международният куратор Стефан Стоянов, ментор на Вероника. Сред меценатите, побързали да сложат червена точка върху избраното от тях произведение, беше бизнесдамата Мирела Ненчова, експерт в диамантите и в авангардните артефакти.

Вероника Михалева е вдъхновена и от будизма – огледалното й „аз“ в платното „На седмото небе“ е не само наблюдател на живота, но и практикува активно мечтаене. Чрез различните жанрове тя представя изследване на душевната трансформация и изразява себе си чрез класически и предизвикателни форми. 

Вероника Михалева е космополит и в своята професионална образованост. Тя завършва католическото училище „Свети Едмънд“ и  Loughborough University в Англия. Работите й са комбинация между традиционното и иновативното, а чрез мултидисциплинарните похвати тълкува вечните ценности, провокирайки публиките.

             

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай