Захари Бахаров е руски шпионин във френски сериал

БГ звезди участват в третия сезон на „Отдел „Фалшива самоличност“

Захари Бахаров е руски шпионин във френски сериал | StandartNews.com

Френският сериал „Отдел „Фалшива самоличност“ тръгва тази вечер по БНТ. Епизодите ще бъдат показвани всеки делничен ден от 22 часа. Продукцията на Канал+ засега има пет сезона (2015 – 2020).

Шпионската поредица, чието оригинално заглавие се превежда буквално като „Дирекцията на легендите“, е вдъхновена от съвременни събития и действителни истории на бивши агенти от Централната дирекция за външна сигурност на Франция - френското ЦРУ. Институцията е отговорна за обучението и тренировките на агенти под прикритие, на които им предстоят мисии на чужди територии с френски интереси като Северна Африка и Близкия Изток. Пребивавайки години под фалшива самоличност, агентите се вживяват в другото си „аз“ до степен, че връщането към предишния им живот е трудно – не само от физическа гледна точка, но и личностно.

В главната роля е Гийом Дебаи с кодово име Малотрю, който се връща в Париж след 6 години работа в Дамаск. Там е бил преподавател по френски език и е създавал връзки с хора, които биха били полезни на Франция. В Дамаск Малотрю има любовница - красивата сирийка Надя Ел Мансур, преподавателка по история на изкуството в университета. Неочаквано Надя се появява в Париж и двамата подновяват връзката си. Същевременно в Алжир изчезва агент Циклон, а офицер от тайните служби на Башар  Асад започва да изнудва Малотрю. Предстоят му първи срещи с дъщеря му, бившата съпруга, колегите и със себе си „от преди“. Междувременно трябва да обучи и нов агент.

Сценарист и режисьор е Ерик Рошан. Звездите пред камерите са Матийо Касовиц, Сара Жиродо, Жан-Пиер Дарусен, Матийо Амалрик. В третия сезон ще се появят Захари Бахаров, Александър Сано, Миглен Мирчев и Башар Рахал. Един от операторите е Любомир Бахчев.

Бахаров е с голяма роля и се снима в пет от десетте епизода на третия сезон. Персонажът му Алексей Хлебников е бивш офицер на Садам Хюсеин и работи за руското разузнаване като къртица в ИДИЛ. Неговата помощ е ключова за оцеляването на Малотрю сред джихадистите.

Третият сезон на сериала е високо оценен в IMDb, „Отдел „Фалшива самоличност“ е широко рекламиран във Франция и отвъд като една от най-успешните тв продукции на страната. Лентата е заснета в Париж, Алжир, Сирия и Иран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай