За кого скърби Лили Иванова

Почина изключителният пианист и композитор Камен Драндийски

За кого скърби Лили Иванова | StandartNews.com

Лили Иванова се включи в социалните мрежи, за да сподели огромната си скръб по близък приятел и голям професионалист. Поп примата написа във Фейсбук:  

"Приятелю, Камен Драндийски, почивай в мир! Твоето творчество ще остане завинаги в сърцето ми! Поклон!”

Песента на Драндийски "Икар“ в изпълнение на Лили, остава сред най-впечатляващите образци в новата продукция на звездата. Той е носител на голямата награда на „Пирин фолк” и „София - вечна и свята”.

 Драндийски, който си отиде на 68, работи с успех в Холивуд, а с неговата музика към филма "Лечителят“ откриват кинофестивала в Санта Барбара през 1994-та.

Пръв за голямата загуба съобщи поетът Иван Тенев в профила си. „На седмото небе отлетя виртуозният пианист и композитор Камен Драндийски. Оредяваме!”, сподели страданието си Агента, чиито текстове Камен често превръща в хитове. Двамата са близки от деца. 

Драндийски е пристигнал в родината, за да подготви диск с премиерни парчета. Предполага се, че инсулт или инфаркт слага край на земното му битие. Синът на Драндийски е младият композитор и китарист Огнян Драндийски, познат като О Джей. През последните 15 години Камен е живял в САЩ с една от най-богатите жени на Калифорния.

Поклонението пред Камен Драндийски е в събота от 11 часа в „Свети Седмочисленици”.         

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай