Йорданка Христова каза кога Лили ще се пенсионира

Няма да слезе от сцената и ще пее, докато може, убедена е тя

Йорданка Христова каза кога Лили ще се пенсионира | StandartNews.com

Йорданка Христова беше първият гост в новата седмична рубрика на Зейнеб Маджурова в ефира на bTV. Елегантната водеща посрещна звездата на родната музикална сцена в спортен екип, защото, както се изрази самата певица, е направила „едно кросче, докато дойда до тук“.

Сложната ситуация около пандемията определено натъжава госпожа Христова, но тя приема всичко с разбиране: „Опитвам се да не драматизирам. Това зло ни сполетя внезапно. Както се радвах, че живея в такива интересни години, техниката се развива, изведнъж стоп“.

„Психически съм доста уравновесена, нямам проблеми с такива етапи, разбира се, внимавам“, допълни тя, като сподели, че планираното околосветско пътешествие за сбогом с турне в Щатите и Канада засега е спряно.

Йорданка Христова разказа и за неприятен инцидент, при който си е счупила ръката:

„Стоях си вкъщи, счупих си ръката – това ми наруши ритъма, защото вечно бързам. Казах си - ето, знак от съдбата, трябва да забавя. И след един месец – ковид“.

Певицата обаче обича движението и гледа да спортува. Заради ръката при йогата, която практикува от години, има затруднения, но не спира да опитва.

„Вече започваме да скърцаме“, пошегува се тя.

Ръката й зараснала бързо, защото освен съветите на лекаря, Йорданка Христова е прилагала и домашна медицина: „Какво ли не ядох – черупки от яйца, билки – много бързо ми зарасна ръката“.

Певицата даде и един друг съвет за здраве през зимните месеци: „От топло на студено се излиза винаги с бонбон в устата – да се овлажнява лигавицата. Много е важно“.

Звездата на българската сцена тъгува по пътуванията си: „Липсват ми пътешествията и прегръдките“. И казва, че честичко напомня на хората, които са й близки, че ги обича.

„Много ми липсва Куба. Ходи ми се там, но е затворено навсякъде. Сега може би ще отварят туристическия сезон там. Не съм била само в Австралия от континентите“, каза още тя.

За концертите и публиката по света Йорданка Христова каза: „Има различни публики. Като ходя в чужбина си правя репертоар, да изпея нещо на езика, особено ако песента е българска, да разберат за какво става дума“.

По повод острите критики, отправени към примата на българската музикална сцена Лили Иванова при един от последните й концерти, Йорданка Христова заяви: „Смятам, че медиите, четвъртата власт, са виновни за много неща. Ние се познаваме с Лили Иванова от половин век и никога не сме се карали, всеки си има своята публика, различни сме“.

„Трябва да прецени всеки кога има право и кога ще се оттегли от сцената. Тя е отдала целия живот на музиката, няма да слезе от сцената и ще пее, докато може", смята голямата българска певица.

За финал тя изброи датите и градовете, където скоро може да я чуем: 4 ноември в Разград, 30 ноември – Благоевград, 2 декември – Русе, 14 декември  - София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай