Вирусът доведе Майкъл Кийтън в България

Холивудският ас беше тук за снимките на „Протежето“

Вирусът доведе Майкъл Кийтън в България | StandartNews.com

Ковид-19 доведе световния кино ас Майкъл Кийтън в България. Носителят на "Златен глобус" е заснел последния си засега филм у нас, съобщава Монитор. 69-годишният актьор е трябвало да лети до Виетнам, за да застане пред камерите за "Протежето" на режисьора Мартин Кембъл, но заради пандемията акцията в азиатската държава се осуетила.    

А тъй като България беше една от първите страни, в които кинаджиите заработиха отново след началния локдаун, екипът е довършил филма си тук. Някои кадри са били реализирани още в Букурещ и Лондон.

"Протежето" е историята на наемния убиец Ана. Спасена като дете от героя на Самюел Джаксън, тя бива обучена в "семейния занаят" с пистолет в ръка. Бруталното убийство на човека, отгледал я като баща, праща опасната жена на мисия с код "отмъщение". По пътя Ана се среща с друг наемен убиец, в чиято специалност се е превърнало прикриването на следи. Именно с тази роля се заема Майкъл Кийтън, който заради филма за първи път „работи“ с пистолет. "Не съм правил подобно нещо, затова реших, че е време. Ще се застрелям сам, ако ми се налагаше да играя едно и също нещо през цялото време", коментира актьорът пред "Холивуд рипортър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай