Вежди: Изкуството лекува душата и сърцето

Вежди:  Изкуството лекува душата и сърцето   | StandartNews.com

Изложбата на моите приятели е най-хубавият подарък, който съм получавал за рожден ден, каза министърът на културата от Берлин

Скулптури и живописни платна на няколко от най-именитите артисти в България могат да се видят безплатно в столичната галерия "Средец" на "Стамболийски" 17 до 6 януари. Тя бе аранжирана в чест на Вежди Рашидов за рождения му ден на 14 декември, а главните герои са Емил Стойчев, Светлин Русев, Крум Дамянов, Валентин Старчев, Захари Каменов, Любен Генов, Николай Янакиев и Свилен Блажев. "Наистина се убедих, че изкуството, което идва от приятели, може да излекува душата и сърцето. Горд съм, че тези мои близки хора са от най-изявените творци у нас. При толкова голяма подкрепа и след десетките обаждания от познати и дори от непознати получих нови сили и вяра. Радост и задоволство ме изпълват.

Да сте живи и здрави, да имате по-добра творческа година!", каза вчера от Берлин Вежди Рашидов. Министърът на културата почти финализира лечението си в мегаполиса и изпрати поздрав на колегите, които го изненадаха със специална експозиция за празника му. Тържеството, на което всеки тост беше за здравето на големия художник, събра водещи личности в арт гилдията и медиите. Зам.-министърът доцент д-р Бони Петрунова прочете телеграмата от Рашидов. "Благодаря от сърце за този така трогателен жест! Изложбата, която всички вие организирахте и пазихте от мен в тайна до последно, е най-хубавият и мил подарък за рожден ден, който някога съм получавал", постави удивителната топархеоложката, цитирайки шефа си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай