„Вече зная“ е новият сингъл на Алек Кирев

Песента е сингъл от предстоящия албум на музиканта

  „Вече зная“ е новият сингъл на Алек Кирев | StandartNews.com

Песента е сингъл от предстоящия албум на Алек Кирев, един музикант, който самоотвержено отстоява свободата си  на творец с въздействаща и емоционална авторска музика. Алек Кирев се наложи като име в клубната сцена не само в София, но и в страната. Десетките му лайфове и непосредствената среща с публиката доказаха, че все още има място за нова авторска музика, вън от големите музикални продуценти и риалити формати.

Вторият албум на Алек Кирев набира скорост и ще бъде издаден тази есен, а голяма част от песните вече са записани. Музикантът споделя, че е много доволен от резултата и че е бил много раздвоен точно коя песен да избере като сингъл.

„Вече зная“ е  написана в края на 2020 и е резултат от разпадането на семейството му на музиканта. Този много емоционален момент провокира Алек да излее буквално душата си в текста и музиката на песента. Днес, две години по-късно, вече преодолял събитието, Алек се чувства по-добре, но иска да се обърне към хората в подобна позиция и да им помогне да се свържат с емоцията си чрез песента и да победят тъгата.

По аранжимента и записите Алек традиционно работи с Георги Станев (както и по всички песни от бъдещия албум), който по един уникален начин успява да дооформи и предаде нужното звучене на  композираните песни. С всяка следваща песен двамата се стиковат  все по-добре и знаят накъде ще тръгне песента.

Видеото и анимацията отново са дело на Ясен Григоров, който работи по видеата на песните „Северна Звезда“, „Мечти“ и „Тишина“, оператор в екипа е Боян Захаринов, а художник на мандалата - Анелия Миланова. Стилната черно-бяла визия съчетава рисувана анимация и неочаквани визуални обрати, които перфектно изразяват терзанията на  страдащия от раздялата мъж и успяват да доведат зрителя до катарзис.

„Вече зная“ ще има премиера в клуб „ДаДа“ от 20 часа като специален гост ще е Свилен Ноев от “Остава“.

Линк към събитието - https://fb.me/e/2HPbY1ECH

Линк към трейлър на клипа - https://youtu.be/whN9HZ8MeMA

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай