"Вътрешна сигурност" под въпрос

Главните герои на "Вътрешна сигурност"

"Вътрешна сигурност" под въпрос | StandartNews.com

Хитовият американски политически трилър "Вътрешна сигурност" започна отново да се върти в родния ефир. Този път по "Би Ти Ви Синема", и то премиерният трети сезон от поредицата. Разработен е от Хауърд Гордън и Алекс Ганса на базата на израелската поредица "Hatufim" ("Военнопленниците"), създадена от Гидиън Раф.

Историята разказва за военноморския сержант Никълъс Броуди (в ролята носителят на "Еми" Деймиън Луис), който е едновременно публично обявен за герой и сериозна терористична заплаха. Служителката на ЦРУ Кари Матисън (играе я наградената с "Еми" Клер Дейнс) е на върха в кариерата си, въпреки че страда от биполярно разстройство. Деликатният танц, който тези две сложни личности изпълняват, изграден върху лъжи, съмнение и желание, е в основата на този увлекателен, емоционален трилър. Съдбата на американския живот е подложена на опасността от тероризъм, а това вече сме го виждали в реалния живот, от което тв разказът става още по-зловещ и истински.

В новия сезон ще видим какви са последствията от терористичната атака на хората на Абу Назир. Нещата стават още по-сериозни с опита на ЦРУ да привлече на своя страна старшия офицер от иранското разузнаване Мажид Явади, финансирал бомбардировките на Лангли. Кари разбира, че основният извършител на атентата е все още в САЩ и ЦРУ е задействала процедура, за да го открие и разпита. Докато семейството на Броуди се мъчи да оцелее с минимален бюджет поради обвинението, самият той е укрит в Каракас, Венецуела, държан в плен до пристигането на Саул. След огнестрелна рана Броуди се пристрастява към хероина, даден му като болкоуспокояващо. В крайна сметка Саул го спасява, детоксикира го и го наема за важна мисия: да отиде в Иран и да използва популярността си като "бомбаджията", за да се доближи до настоящия ръководител на Революционната гвардия, Данеш Акбари, и да го убие. Дали ще успее да се справи с тази мисия и каква ще бъде ролята на Кари в нея, зрителите на bTV Cinema ще разберат от 10 май във "Вътрешна сигурност".

Третият сезон на "Вътрешна сигурност" е номиниран за "Най-добра драма" за 2014 година в наградите на Американската писателска гилдия. Кастът пък получава номинация за "Най-добър драматичен актьорски състав", а пък Клеър Дейнс - за актриса номер едно в драматична роля. За всичките си години на екран серийната лента печели 6 статуетки "Еми", включително за драматичен сериал.

В световната филмова база "ImbD" сериалът има оценка 8,4 от 10, което го нарежда сред водещите в жанра. Не е за учудване и фактът, че в родната му Америка тече вече шестият сезон, а драмата още не е разплетена и сценаристите удължават живота й. Сред любопитните подробности е следната: актрисата Клер Дейнс се е упражнявала за ролята си при истински служители на ЦРУ. Отделно от това е изгледала стотици видео записи на хора с биполярно разстройство, както и се е срещала с известния експерт по заболяването - писателка Джели Фаст, за да пресъздаде максимално правдоподобно образа на героинята си. Обяснимо е цялото това старание, защото другият кандидат за ролята й била не коя да е, а самата Холи Бери.

Американската трилър поредица се излъчва всеки делничен ден от 14.30 по "Би Ти Ви Синема". Пропусналите имат още един шанс за наваксване с повторенията в 9.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай