Васко Василев свири на Икарите

Виртуозът излиза на сцената в Народния театър с младата певица Керана

Васко Василев свири на Икарите | StandartNews.com

Васко Василев излиза в Народния театър на 11 май - на връх празника на светите братя равноапостоли Кирил и Методий. Виртуозът на цигулката обаче засега няма да участва в спектакъл, въпреки че доказва артистичността си още като дете във филма „Слънце на детството”, където си партнира с Невена Коканова и Стефан Илиев. Фаворитът на публиката ще опъне лък на церемонията за раздаването на наградите „Икар” за специално създадена композиция. Той ще направи своеобразен дует с младата певица Керана, която се доказа чрез успеха на алтернативната рок група „Керана и космонавтите“ и като Евита в едноименния мюзикъл на Операта в Пловдив.  Идеята двамата да се съберат в общо изпълнение идва спонтанно, а "Едно" е по текст и музика на Керана. "От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да се включа в спектакъл на Икарите, като все не успявахме да синхронизираме дата. Но объркването на всички графици за концерти заради пандемията ни предостави тази добра възможност – и сега съм щастлив. Още повече, че ще бъда със зашеметяващ артист като Керана", коментира Васко Василев.

Припомняме, че четирите големи почетни Икара тази година са за Джулио Малеволти - за ролята му в развитието на българската, европейската и световната акробатика, за Любомир Бъчваров – за чест и достойнство, за Михаил Белчев - за изключителния му принос към музиката, за великата Татяна Лолова.

Номинираните и гостите в 47-то издание на Икарите ще минат по червения килим между 18 и 19 часа, а залата ще е пълна 50%, което се равнява на 396 зрители. Тържеството е в чест и на 100 години от създаването на Съюза на артистите. От 22 часа церемонията ще предава БНТ. Тя ще бъде водена от Александър Кадиев, а пръв под прожекторите ще излезе Ицо Хазарта с балет "Нова". Миналата година на афиша за шоуто маските „Сълза и Смях“ бяха с лични предпазни средства. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай