В Европа гледат „Доза щастие“

Заради пандемията екипът не е успял да прибере много от международните награди

В Европа гледат „Доза щастие“ | StandartNews.com

Филмът "Доза щастие" продължава да жъне успехи и награди, като последната от тях е за ярки постижения в областта на културата на Столична община, похвалиха се режисьорката Яна Титова и актрисата Валентина Каролева по Би Ти Ви. „От самото начало, правейки филма, никога не сме мислили какво ще се случи с него, къде ще отиде - по-скоро нашата генерална идея е била да достигне до хората. Всички други бонуси бяха добре дошли. Много сме щастливи, никога не сме си го поставяли като цел“, коментира Яна Титова, която в момента снима „Откраднат живот“ и периодично се появява и пред камерите. Заради пандемията екипът на „Доза щастие“ не е успял да получи много от отличията, включително и престижните статуетки от международния кино фестивал в Москва. „Седях на дивана вкъщи и идваха статуетки“, шегува се Титова.

Валентина Каролева преди време пък е разказвала, че приятелството й с Яна е било решаващо за успеха. „Аз ѝ се доверих на сто процента. Не съм се съмнявала в нейни думи или решения нито за миг. Никога няма да забравя и една от първите по-мащабни сцени - почувствах се като дете, оставено за първи път на детска градина, защото Яна  беше далеч от мен“.  

Дори по време на карантината зрителите са имали досег с кинотворбата, защото тя се разпространява на една от най-големите стрийминг платформи. Филмът е бил на първо място цяла седмица в седем страни, където е имал премиера. „Ако успехът в България е бил донякъде очакван, то неговият пробив в другите страни е изненада“, споделя още Титова. „Доза щастие“ ще бъде първият български филм, който ще бъде прожектиран в Централна Европа – Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния.

Филмът е базиран на романа от 2016-а „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ на Весела Тотева – майката на Валентина Каролева. Известната журналистка почина от инфаркт малко преди премиерата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай