Ути отваря кулинарно училище край морето

Ще учи хлапета да въртят черпака

Ути отваря кулинарно училище край морето | StandartNews.com

Ути Бъчваров отваря кулинарно училище в Царево. В него известният майстор от малкия екран ще учи малчуганите как да въртят черпака. Той е решил да разкрие пред най-малките си фенове много от тайните на вкусните гозби.

Кулинарното училище на Ути става част от традиционния рибен фест, който се провежда всяко лято в Царево. На 6 и 7 септември пристанище „Мичурин" ще се превърне в арена на кулинарни, музикални и светски забавления, включени в третото издание на Рибния фест. Доброто настроение на гостите е поверено на Ангел и Мойсей, Roots Rocket и Sentimental Swingers. Изпълнителите ще се изявят на атрактивна сцена, която ще бъде изградена в морето. На 7 септември от 17:00ч. всеки родител може да заведе детето си на пристанище „Мичурин", за да се докосне до магията на кулинарията. Там Ути Бъчваров ще забърка миди с ориз по царевски. Блюдото ще бъде сътворено по оригинална местна рецепта с помощта на невръстните готвачи.

„Искаме да създадем кулинарни навици у децата. По весел и интересен начин те стават съпричастни към приготвянето на ястията. Забавляват се, сами си режат зеленчуците, сами си слагат подправките. След това, разбира се, ще опитат и от произведенията си", издаде Ути.

Освен всичко друго организаторите са осигурили и видеостена за мача на Българският национален отбор срещу Италия – квалификация за Световно първенство на 6 септември от 21,45ч. Гостите на събитието ще имат възможност да гледат на живо срещата на рибена чорба и бира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай