Умря ли Елвис преди 43 години?

Мистериите със смъртта му продължават и до днес

Умря ли Елвис преди 43 години? | StandartNews.com

 

Днес се навършват 43 години от смъртта на една от най-големите легенди на музикалната сцена, която е иконата за няколко поколения. Елвис Пресли умря на 16 август 1977 година.

Кралят на рока влиза за първи път в студио през август 1953 година, за да запише две песни като подарък за майка си. Но шефът на Sun Records Сам Филипс още като го чува, знае, че това е новата световна звезда. Години по-късно, когато търси бял мъж, който да може да пее като чернокож, решава да пробва Елвис с That`s All Right.

Оттам нататък историята е ясна. Пресли пленява Америка, а после и света със своите култови парчета, филми, с уникалните си шоута, най-запомнящите от които в Лас Вегас. Той се превръща в най-продавания соло изпълнител за всички времена, номиниран е 14 пъти за Грами и е спечелил 3, а получава и наградата за цялостно творчество едва на 36 години.

Както обаче често се случва с кумирите на популярната култура и той си отива много рано от този свят. Раздялата с жена му Присила, многото хапчета, злоупотребата с наркотици и накрая... приятелката, която го намира припаднал на пода в банята си, а лекарите не успяват да го върнат към живот.

Смъртта му и до днес тъне в мистерия. Двамата лекари, които правят аутопсията, дават противоречиви заключения за смъртта му след свръхдоха успокоителни и приспивателни, които били задействали сърдечни проблеми и може би са довели до удар.

"Потящият" му се труп,  "грешката" в надгробната му плоча - всичко това се използва години наред от конспиролозите, за да подхранват илюзиите, че Елвис е жив.

Най- мистериозното видео се появи миналата година.  В него лекар твърди, че е лекувал изпълнителя на Hound Dog през 1997 година, тоест 20 години след смъртта му.

Психиатърът Доналд Хинтън разказва пред "Фокс Нюз", че Кралят е бил един от неговите пациенти.

 "Никога не лекувам някой, преди да го видя очи в очи. Това беше наистина Елвис Пресли. Без никакво съмнение. Той ми каза: „Докторе, бях много болен. Случваха се много неща и аз чувствах, че ако не избягам, буквално щях да умра до година", разказва лекарят.

Хинтън казва още, че Елвис е информирал мениджъра си Томас Паркър за плана си да фалшифицира смъртта си и да изчезне от светлините на прожекторите. По думите му, мениджърът е помогнал на Елвис да реализира плана си.

Д-р Хинтън е сертифициран психиатър, обучен да лекува болни с психически проблеми, като депресия, неспокойство, наркомании и шизофрения.

По думите на лекаря, Елвис е бил негов пациент в течение на 5 години и половина. Интервюто лекарят дава през 2002 година.   Той дори е издал книга, в която твърди, че е написана заедно с Елвис.

Дали е вярно, кой може да каже? Светът никога не е подготвен за смъртта на такава звезда в разцвета на живота й. Затова и легендите за него ще са вечни, както и песните му. Жив или мъртъв, Елвис си остава Кралят на рокендрола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай