Неделя,

ТВ водеща с балкански медиен приз за уникално предаване

От: Стандарт -
1802
ТВ водеща с балкански медиен приз за уникално предаване
A
A
A

Телевизионната водеща Нина Хамилтън получи приз за най-добро предаване на 2021 година на Балканските медийни награди този уикенд. Церемонията, която се проведе в Гранд хотел Милениум, се състоя за 11-та поредна година. Наградата бе за авторското й юридическо шоу "Темида цената на истината".

"Тъкмо говорих с мъжа си по телефона и му казах, че съм само гост на събитието. Голяма изненада ми направихте", обърна се от сцената тв водещата към организаторите. "Създадох предаването преди 10 години като експеримент, но се оказа, че българинът има нужда да се повишава правната му култура", допълни юристката.

Нина Хамилтън е един от най-известните телевизионни водещи и журналисти в България. Председател е на Балканската асоциация за интернет медии. През 2020-та година бе класирана за едно от 10-те най-успешни тв лица (справка на сайта на СБЖ).

Като юрист през 2013 г. създава единственото юридическо предаване в българския телевизионен ефир „Темида – цената на истината“ по Евроком тв. Организатор е на Националните награди за правосъдие, които се провеждат вече 10 години, под патроната на Международния адвокатски съюз, Адвокатските колегии от цялата страна, Българска Съдийска Асоциация, Асоциация на жените адвокати, Асоциацията на медиаторите в България и т.н.  Събитието е набрало повече от 150 000 лв. за деца с церебрална парализа и ежегодно бива отразявано в над 50 медии.

През 2002 г. в Българска национална телевизия – Канал 1, развива едно от най-популярните предавания, променило представите за телевизия в България – ЕЛИТ. Автор и водещ е и на множество други предавания в Про БГ, Мсат, Диема, Евроком, България 24, тв 7 дни, където е и програмен директор.

Тя е първият тв журналист в България, който стъпва на червения килим на Фестивала в Кан, акредитирана от БНТ. Създала е и поредица от 10 документални филми с включени интервюта на звезди – Анджелина Джоли и Брад Пит, Шарън Стоун, Морган Фрийман, Леонардо ди Каприо, Шон Пен, Никол Кидман, Моника Белучи, Скалата Дуейн Джонсън и много други.

На 18 -годишна възраст е наета като журналист в „Малък вестник“, перото й не остава незабелязано и следва кариера в „24 часа", а по-късно и в „Нощен труд“. Автор е в списанията ОК!, Грация, Блясък, Стори, Руж, Ева и др. Носител на наградите „Светски журналист на годината“ (2004), „Най-успешно тв лице“ (2005) и „Успешен тв режисьор“ (2011). Награда за ТВ водещ на Асоциацията на адвокатите-медиатори в България (2016 г). Приз за ТВ водеща на церемонията Най-успешните жени на България след онлайн гласуване (2017 г).

В момента е водеща на магазинното предаване „Седмицата с Нина и Зий“, което се излъчва по тв България 24, успоредно от студиото в София и от Калифорния. Предаването е всяка неделя от 12:30 часа.

Сред останалите наградени на Балканските медийни награди бяха популярната водеща на новините в Северна Македония Александра Велинова, собственичката на най-голямото издание за туризъм в Албания Travel Magazine Albania & Balkans Флора Джемани Баба, Марияна Векилска, Николай Лефеджиев, Мира Добрева, Иво Тодоров, д-р Неделя Щонова, Григорий Недялков, Балканика ТВ,

Светослава Рудолф, Гергана Маринова, Георги Крумов, главният редактор на LifeOnline.bg Елза Парини и други.

Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас.

Над 40 журналисти  и над 100 ВИП гости присъстваха на церемонията. Наградите бяха в категории “Общество”, “Икономика”, “Иновации”, “Култура и изкуство”, „Дигитални медии“ и др.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com