"Троновете" се завръщат следващото лято

Джон Сноу и Санса не са брат и сестра, но все пак остават братовчеди

"Троновете" се завръщат следващото лято | StandartNews.com

Зимата ще дойде през лятото поне в новия седми сезон на "Игра на тронове". HBO официално потвърди тези генерални промени в най-гледания сериал на всички времена.

Феновете на фентъзи сензацията няма да видят нови епизоди до лятото на 2017 г., което е отклонение от досегашната практика сезоните да са премиерни всяка пролет, обикновено април. Също така телевизията потвърди за първи път, че следващото издание на поредицата ще съдържа само седем епизода, което отново е отдръпване от традиционната практика.

В изявлението от вчера HBO допълва, че новият сезон ще бъде сниман в Ирландия, Испания, и Исландия. Северът от Вала в скованата от сняг обител на ивиците беше сниман досега в Исландия.

Междувременно последния излъчен шести сезон "Игра на тронове" постигна поредния си успех - сериалът отново доминира в номинациите за американските тв награди "Еми". Поредицата ще се бори в 23 категории, включително най-добра драма, режисьор, сценарии, операторско майсторство, костюми, визуални ефекти, сценография, каскади, редактиране, грим, кастинг. И разбира се - актьорските категории. Що се отнася до тях - това е най-успешната година за сериала. Към досегашните номинирани Питър Динклидж, Лина Хийди и Емилия Кларк се присъединяват още Кит Харингтън и Мейзи Уилямс. Младите британци за първи път се видяха сред листа с кандидатите. А великолепният Макс фон Сюдов е номиниран за гост актьор за изпълнението си като Триокият гарван. Разбира се, Мигел Сапочник е голям фаворит за наградата за режисура заради перфектната "Битка на копелета", която се разигра в девети епизод. Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс също са в листа, заради написването му. Още един от екипа режисьори на "Троновете" ще му конкурент - Джак Бендър (вече носител на „Еми") за "Вратата", петият епизод.

Изненадващо за всички композиторът Рамин Джавади не е сред претендентите, въпреки перфектната си работа по финала на сезона, подчертава "Ентъртейнмънт уикли". Миналата година сериала постави рекорд за най-много статуетки в една години, спечелвайки 12 "Емита". Според всеобщото мнение шести сезон е по-силен от предишния, което означава че "Троновете" могат да подобрят рекорда си. Ще стане ясно на 18 септември, когато е церемонията с водещ Джими Кимел.

Сред най-пикантните предположения за нова сезон е че Джон Сноу ще се ожени за Санса Старк, след като вече се разбра, че двамата не са брат и сестра, а пък и в света на фентъзито кръвосмешението е често срещано. Но по-вероятно е Джон да вземе за жена Денерис Таргериен. Подзаглавието на поредицата на Джордж Р. Р. Мартин е "Песен за огън и лед" и оттам феновете правят спекулации, че Денерис символизира огъня (все пак тя няколко пъти доказа, че е недосегаема за пламъците), а Джон - детето на Севера, израсъл сред сняг, е олицетворение на леда. Но над тези спекулации на зрителите, едно е ясно - Джон Сноу трябва да разбере кои са родителите му, а както стана ясно от последния епизод това е Лиана Старк, сестрата на Нед, и Рейгар Таргариен - синът на Крал Ерис II Таргариен, Лудият крал и неговата сестра и съпруга кралица Раела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай