Торнадо на живо

Торнадо на живо  | StandartNews.com

 

Целият град е оставен на милостта на непредвидими и унищожителни циклони, а екип от професионални преследвачи на бури прогнозира, че най-лошото тепърва предстои. Така започва екшънът "В окото на бурята". Част от хората като луди търсят сигурен подслон. Но други се втурват към вихъра, изпробвайки колко близко може да стигнат до него и да заснемат кадъра на живота си. Разказът върви през погледа на героите и обективите на камерите на професионалните преследвачи на бури. Чрез тези търсещи тръпки аматьори и смели граждани зрителят попада директно в центъра на събитията, за да изживее силата на майката природа в най-екстремната й форма.

Във фунията на торнадо F5, най-високата категория по скалата на Фуджита, ветровете достигат невероятната скорост от над 200 мили в час. Щетите са пълно разрушение, завихрянето може да повдигне къщите на височина 100 метра и да изкорени всички дървета. В пълната си ярост такова торнадо унищожава всичко по пътя си.

"В окото на бурята" е трилър, който разказва от първа линия за подобно опустошително бедствие.

"Какво правиш, когато към теб се приближава торнадо с ширина две мили? Дали ще търсиш укритие, дали ще избягаш надалеч или ще се втурнеш към него? Мислех, че ще е наистина интересно да покажа как различните хора реагират на такова екстремно природно явление, когато няма къде да отидеш, няма къде да се скриеш", казва режисьорът Стивън Куейл.

"Торнадото е като чудовище. Може да си мислите, че ви преследва, но в действителност то следва път на случаен принцип. Израснал съм в Лос Анджелис, където има непрестанна заплаха от земетресения, които също са толкова непредсказуеми. Но в по-голямата си част те се случват и няколко секунди по-късно всичко свършва. Докато ураганите предупреждават, че ще дойдат и човек трябва да живее с очакването колко щети и какви поражения биха могли да нанесат", споделя продуцентът Тод Гранър.

В ролята на обикновен човек, изправен пред изключителни обстоятелства, е актьорът Ричард Армитидж ("Хобит: Пущинакът на Смог") - той играе овдовял баща. Авторите на проекта знаят, че освен отношенията, най-важният елемент за зрителите е чудовищният циклон. В един свят с мобилни телефони, камери, новини 24/7 и интернет, зрителите знаят как изглежда подобна буря. Екипът за визуалните ефекти представя безупречно реалистично торнадо, което спира дъха дори и на най-смелите. Сценарист е Джон Суитнъм, а оператор - Брайън Пиърсън. Сара Уейн Келис, Мат Уолш, Алисия Дебнъм-Кери, Арлин Ескарпета и Кайл Дейвис са в останалите роли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай