Световна катастрофа заради филма за Барби! Няма да повярвате

Яркият розов нюанс е бил важен за "запазване на детската природа"

Световна катастрофа заради филма за Барби! Няма да повярвате | StandartNews.com

Очакващият своята премиера игрален филм за куклата Барби на Грета Гервиг е изисквал толкова много розова боя по време на създаването си, че е изчерпал световните доставки на цяла компания.

В разговор с "Архитектурен дайджест" Гервиг и дизайнерът на продукцията Сара Грийнууд разказват за строежа на Барбиленд, който е почти изцяло флуоресцентно розов - от версиите на известната "Къща на мечтите" на куклата в реални размери до пътищата и стълбовете на лампите.

В интервюто Грийнууд, шесткратно номинирана за "Оскар", казва, че филмът е предизвикал международен недостиг на розова боя. "Светът се изчерпа от розово", казва тя пред списанието.

Докато някои медии повториха твърдението, без да го уточнят, Лорън Прауд, вицепрезидент на глобалния маркетинг в "Роско", компанията за боя, използвана във филма, сподели допълнителен контекст с "Лос Анджелис Таймс".

Прауд потвърди, че във филма "е използвана толкова боя, колкото сме имали", но уточни, че продукцията на "Барби" е съвпаднала с по-широки проблеми по световната верига за доставки по време на Ковид-19, както и с екстремните метеорологични условия в Тексас в началото на 2021 г., които са засегнали жизненоважни материали, използвани за създаването на боята.

"Имаше този недостиг и тогава им дадохме всичко, което можехме - не знам дали могат да претендират за заслуги", каза тя, но призна: "Те ни прибраха боята".

В интервюто Гервиг казва, че яркият розов нюанс е бил важен за "запазване на детската природа" на естетиката на филма и че дизайнът на Барбиленд е бил вдъхновен от къщата на Кауфман в Палм Спрингс, картините на Уейн Тибо, "Голямото приключение на Пий" и "Американец в Париж".

"Исках розовите цветове да са много ярки и всичко да е почти прекалено", казва Гервиг и добавя, че не е искала да "забрави какво ме накара да обичам Барби, когато бях малка".

Сценографите са осигурили достатъчно боя, за да може да продължи продукцията на филма, който е сниман предимно в студиото на "Уорнър Брадърс" в Лийвсдън във Великобритания.

Във филма "Барби", в който участват Марго Роби в титулярната роля и Райън Гослинг като кавалера на куклата Кен, участват още Уил Ферел, Симу Лиу, Дуа Липа, Хелън Мирън, Исса Рей, Америка Ферера, Кейт Маккинън, Майкъл Сера и Нкути Гатва. Филмът излиза на 21 юли в целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай