Студентка се влюбва в сина на Клинт Истууд

Студентка се влюбва в сина на Клинт Истууд | StandartNews.com

Скот е шампион по родео в "Най-дългото пътуване"

С "Най-дългото пътуване" авторът на бестселъри Никълъс Спаркс ("Тетрадката", "С дъх на канела") бележи трета адаптация по свой роман. Във филма той представя поредната необикновена романтична история. Айра и Рут и Люк и София са двойки, разделени от времето и възрастта си. Те нямат почти нищо общо по между си, докато серия от неочаквани събития не преплитат съдбите им. Историята започва от кутия със стари писма, описващи изпълнения с любов, мъдрост и преживявания житейски път на влюбените Айра и Рут.

Тя ще помогне на Люк и София да открият истинската стойност и смисъл на обичта.
София (Брит Робъртсън), студентка в университета Уейк Форест, е на крачка от сбъдването на мечтата на живота й. Само няколко седмици преди дипломирането си, тя е одобрена на стаж в престижна нюйоркска галерия. Бъдещето й е ясно. До момента, в който нейна приятелка не нахлува с чифт каубойски ботуши и покана за родео. Въпреки че не си пада по тези неща, София отстъпва и двете момичета се озовават на местата си сред група фенки на обяздването на бикове. На входа към арената е Люк Колинс (Скот Истууд), който се подготвя да язди бика осем секунди, които ще го изкачат обратно на първото място в Професионалната лига. Завръщайки се след сериозна травма от предишно състезание, Люк е твърдо решен да си върне шампионската титла в този опасен спорт. Но бикът изненадващо го напада и Люк се покатерва на оградата. Шапката му излита и пада в скута на изненаданата София, очите им се срещат за миг - достатъчен за Люк да разбере, че иска да опознае тази красавица.

Животът на 91-годишния Айра Левинсън (Алън Алда) също е претърпял промяна. След като е загубил съпругата си Рут преди осем години, той се впуска в пътуване до Северна Каролина. Там в художествения колеж "Блек маунтън" е купил първата рисунка на Рут, поставяйки началото на колекция, която обхваща десетилетията на брака им. Пътуването на Айра под леещия се дъжд приключва с катастрофа, когато той губи контрол над колата. Автомобилът избухва в пламъци и Айра усеща как някой го издърпва от него. Това са Люк и София. Въпреки, че в полусъзнание, Айра мисли единствено за пълната с писма кутия, която е останала в колата. София смело се връща и спасява кутията от огъня. По-късно в болницата София му я връща, а успокоеният Айра я моли да му прочете писмата. Двамата се сближават и младата жена открива колко общи неща има между двете двойки. Тя вижда, че независимо от разликата във възрастта, животът на младите Рут (Упа Чаплин) и Айра (Джак Хюстън) е бил изпълнен с много от предизвикателствата, пред които са изправени сега самите те с Люк.

"Това, което отличава филмът от другите ми адаптации, е начинът, по който двете любовни истории се преплитат. Когато срещнеш човек, в когото се влюбваш, усещането е едно и също, независимо дали това се случва през 1930 г. или в наши дни. Всеки преживява същите емоции, чувствата са универсални за всички хора и това е идеята, което исках да покажа. Обсъждахме различни имена, но Скот Истууд винаги беше начело. Когато се срещнахме, той се оказа точно това, което търсим - изглежда като лидер и вникна в образа на героя", разказва Спаркс, чиято история е режисирана от Джордж Тилман-младши ("Мъже на честта").

Пандиз експерт

Уил Фарел и Кевин Харт са чудесен тандем в комедията на Итън Коен "Пандиз експерт". Когато милионерът Джеймс Кинг (Фаръл) е обвинен в измама и осъден на 10 години затвор в Сан Куентин, съдията му дава 30 дни, за да се подготви. Отчаян, той наема Дарнел Луиз (Харт), който да го обучи за затворническия живот. И въпреки предразсъдъците и погрешните впечатления на Джеймс, Дарнел е съвестен бизнесмен, който никога не е бил глобяван, а камо ли да е бил в затвора. Заедно двамата правят всичко възможно, за да превърнат Джеймс в "пандиз експерт". Но в процеса на работата разбират колко са грешали за безброй неща, включително и в мнението си един за друг.

Робот изпитва чувства

"Ex Machina: Бог от машината" разглежда все по-актуалната тема за изкуствения интелект и моралните и философски въпроси, които поставя развитието му. В напрегнатия психологически трилър Калеб (Домнал Глийсън, "Несломен"), 24-годишен програмист в най-голямата интернет компания в света, печели конкурс. Наградата е да прекара седмица в отдалечена база, собственост на усамотения изпълнителен директор Нейтан (Оскар Айзък, "Живот на скорост"). При пристигането си Калеб разбира, че ще участва в увлекателен експеримент с реален изкуствен интелект. Той е поместен в тялото на красива жена робот, Ейва (Алисия Викандер,"Седмият син"). Задачата му е да проведе теста на Тюринг. Ейва ще го премине, ако успее да накара Калеб да повярва, че тя е човек. Със задълбочаването на отношенията между Калеб, Ейва и Нейтан всичко започва да се размива - истини, емоции и мотиви.
Сценарист и режисьор е култовият Алекс Гарланд, автор на проекти като "Плажът" и "28 дни по-късно", а това е и дебютът му зад камера. Един страхотен филм за феновете на фантастиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай