Стругарят от Варна стана „Гласът на България“

Атанас Кателиев надделя над своя съгражданин Тино

Стругарят от Варна стана „Гласът на България“ | StandartNews.com

Атанас Кателиев, когото всички фенове на "Гласът на България" вече разпознават като „стругаря от Варна“, стана „Гласът на България“. Той спечели след оспорвана битка със своя съгражданин Тино. Наско грабна наградата от 50 000 лева. На финала всеки от участниците трябваше да подготви парче по избор на зрителите. На Кателиев се падна "Impossible" на Джеймс Артър, а на Кирил Хаджиев-Тино отредиха легендарния хит на Елвис Пресли "Can't Help Falling In Love". Юнаците се раздадоха на макс с емоционални изпълнения, но Атанас се оказа фаворитът. За първи път през последните три години отборът на Иван Лечев не спечели палмата на първенството. Самият той сподели, че Тино тотално заслужава да победи, но  Михаела подкрепи Атанас. Четиримата певци – Ива и Надежда отпаднаха почти веднага, откриха с Thunder на Imagine Dragons. Първото изпълнение на Ива от отбора на Лечев беше песента "How Deep Is Your Love". 16-годишната Надежда от отбора на Михаела Филева започна с "I wanna Fall In Love" под съпровода на арфа. Михаела скочи във възторг и обяви, че това е най-музикантското изпълнение на вечерта. Тино - от отбора на Камелия - влезе със  "Sweet Dreams". „Ти вече си магия на сцената", заяви Камелия. Първото изпълнение на Атанас беше парче на Стиви Уондър - "Master Blaster (Jammin')".

Във втория етап прозвучаха отлични дуети. Ива и миналогодишната победителка в шоуто Ния Петрова блеснаха с Chain Of Fools под съпровода на китара на Иван Лечев. Тино и Виктория Динкова, която също е участничка от миналогодишното издание на формата, сляха гласове за "Enjoy The Silence". Дуетът на Надежда бе с нейната треньорка Михаела с песента на Филева "И аз съм тук". Атанас и Графа грабнаха публиката с "Домино" - ученикът и неговият ментор бяха в пълна хармония.

"Атанас е най-якият глас тази година, най-красивият тембър и най-доброто момче. Заслужава да спечели", заяви Графа.

От bTV обявиха, че дарява всички приходи от sms-гласуването от трите концерта на живо в подкрепа на кампанията за възстановяване на опожарените сцени на Националния студентски дом в центъра на София и възобновяването на творческата дейност там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай