Сряда,

Стойо Мирков разкрива тайни от "Братя"

От: Агенция Стандарт -
344
Стойо Мирков разкрива тайни от "Братя"
A
A
A

Зрителите го познават като принципния полицай Калин Йосифов от ГДБОП. Той преживя много сътресения в личен план, но и успя да разгадае едни от най-заплетените схеми е престъпния свят. Актьорът Стойо Мирков разказа в ефира на Нова за преживяното по време на снимките на хитовия криминален сериал "Братя".

"Снимането е хубава, но и отговорна работа. Създаването на сериал е динамично, различава се от пълнометражно кино. Професионализъм е да се справиш и научаваш много", разказва той.

Сред най-близките хора на терен на Стойо Мирков е бил Башар Рахал, с когото са съученици. Той е работил с много от колегите си, но се е запознал и с много нови таланти на терен. Екипът е успял да се сближи и да превърне кратките паузи между дублите във веселие.

"Харесвам ролята си на Калин. Именно за нея бях на кастинг – имаше малка промяна в  героя ми от предварителните ни разговори, но за мен това беше положително. Сценаристите са страхотни и са направили пълнокръвни образи, при които има какво да се играе", споделя Стойо.

Сред похватите, които използва при изграждането на образ в такава динамична среда, е да го придърпа към себе си, използвайки различни изразни средства, които да направят героя истински.

Една от  трудностите, които е трябвало да преодолее Стойо в началото на снимачния процес е било възпаление на сухожилията, което сам си е докарал. Спортуването вкъщи, а впоследствие и навън със сина му, е завършило с болки в коленете.   

Нещо, което актьорът сам е решил да даде на героя си, е външна промяна. Заради всичко, което преживява полицай Калин Йосифов Стойо решава, че визуалната промяна е на място и за периода на снимките успява да свали 20 килограма:."Гладът не е решение, трябва да се яде по малко. Както казват специалистите – да ядеш храната като лекарство, по малко много пъти", разкрива тайната на успеха си Мирков.

Екранният Калин признава, че срещите му с почитатели на сериала са истински приятни. Случвало му се е да получи съвети за това как да постъпи героя му в следващия епизод, а няколко пъти, когато е бил на пазар са му казвали, че прилича на полицая от "Братя".


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички