Стойо Мирков разкрива тайни от "Братя"

Калин Йосифов преживя много сътресения в личен план, но и успя да разгадае едни от най-заплетените схеми е престъпния свят

Стойо Мирков разкрива тайни от "Братя" | StandartNews.com

Зрителите го познават като принципния полицай Калин Йосифов от ГДБОП. Той преживя много сътресения в личен план, но и успя да разгадае едни от най-заплетените схеми е престъпния свят. Актьорът Стойо Мирков разказа в ефира на Нова за преживяното по време на снимките на хитовия криминален сериал "Братя".

"Снимането е хубава, но и отговорна работа. Създаването на сериал е динамично, различава се от пълнометражно кино. Професионализъм е да се справиш и научаваш много", разказва той.

Сред най-близките хора на терен на Стойо Мирков е бил Башар Рахал, с когото са съученици. Той е работил с много от колегите си, но се е запознал и с много нови таланти на терен. Екипът е успял да се сближи и да превърне кратките паузи между дублите във веселие.

"Харесвам ролята си на Калин. Именно за нея бях на кастинг – имаше малка промяна в  героя ми от предварителните ни разговори, но за мен това беше положително. Сценаристите са страхотни и са направили пълнокръвни образи, при които има какво да се играе", споделя Стойо.

Сред похватите, които използва при изграждането на образ в такава динамична среда, е да го придърпа към себе си, използвайки различни изразни средства, които да направят героя истински.

Една от  трудностите, които е трябвало да преодолее Стойо в началото на снимачния процес е било възпаление на сухожилията, което сам си е докарал. Спортуването вкъщи, а впоследствие и навън със сина му, е завършило с болки в коленете.   

Нещо, което актьорът сам е решил да даде на героя си, е външна промяна. Заради всичко, което преживява полицай Калин Йосифов Стойо решава, че визуалната промяна е на място и за периода на снимките успява да свали 20 килограма:."Гладът не е решение, трябва да се яде по малко. Както казват специалистите – да ядеш храната като лекарство, по малко много пъти", разкрива тайната на успеха си Мирков.

Екранният Калин признава, че срещите му с почитатели на сериала са истински приятни. Случвало му се е да получи съвети за това как да постъпи героя му в следващия епизод, а няколко пъти, когато е бил на пазар са му казвали, че прилича на полицая от "Братя".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай