Стенли: Косьо беше двигателят на всичко

Той беше истински водач, категоричен е Станислав Сланев

Стенли: Косьо беше двигателят на всичко | StandartNews.com

За да говорят за своя колега и приятел Косьо Марков, в студиото на "Здравей, България" бяха музикантите Стенли и Митко Кърнев, които са имали дълго и много ползотворно сътрудничество с него през годините.

"Той беше двигателят на всичко, не можах да повярвам, че това се случило", с тъга заяви Стенли. "Косьо направи едно от най-великите рок парчета "Оловният войник", което ще остане след нас. Тази песен е емблематична за него като автор. Той беше истински водач. Прекарах едни от най-хубавите ми години благодарение на Косьо. Аз попаднах в групата му като студент от Консерваторията", разказа Стенли.

През 80-те години на миналия век Стенли е вокалист на група "Тангра" и именно той изпълнява песента "Оловният войник", превърнала се в един от най-големите хитове на бандата.

Митко Кърнев пък се впусна в спомени за техни съвместни концерти с Косьо. На едно участие в Несебър техниката просто отказала, но басистът на "Тангра" успял да овладее положението. "Той беше човек, който никога не оставаше равнодушен", сподели Кърнев.

И двамата български рок музиканти са категорични, че загубата на Косьо Марков е голям удар върху българската музика, заради всичко, което основателят на група "Тангра" е правил за създаването на част от най-големите хитове в българския рок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай