Шрек отново беснее в Операта

Световен режисьор постави у нас мюзикъла за симпатичното зелено чудовище

Шрек отново беснее в Операта | StandartNews.com

Симпатичното зелено чудовище Шрек се връща на сцената на Софийската опера. Гледаме мюзикъла на 29 януари от 19 часа и на  30 и 31 януари от 16. Следващите представления са на 5 февруари от 19, на 6 и 7 февруари от 16  и на 21 и 28 март от 11.

Каква е  тайната на Шрек, която той пази до последно в изпълнение на обещанието си – да върне у дома изгонените от кралството им приказни герои? Дали ще спечели любовта на принцеса Фиона, държана в плен от огнедишащ дракон в строго охраняван замък?  

За Шрек и приятелите му – прочути приказни герои, сред които Пинокио, Питър Пан, Злата фея, Грозното патенце - по въздействащ начин ще разкажат артистите Константин Икономов от Сатиричния театър в ролята на Шрек, Атанас Йонков, Кръстина Кокорска, Боян Арсов, Цветелин Павлов.  В спектакъла участват балетът и оркестърът на Софийската опера.

Автор на либретото е прочутият драматург Дейвид Линдзи-Абер. Постановката у нас е на Уест Хайлър – бродуейски режисьор, реализирал „Цирк дьо Солей“ (Бродуей/Германия), „Малкият принц“ (Полша), „Големият ябълков цирк“ (Линкълн център, Ню Йорк), „Панда“ (Национален театър – Пекин), кукления мюзикъл „Авеню Q“ - с  „Икар“ за Столичния куклен театър. Музиката на „Шрек“ е от Джанин Тезори -  най-уважаваният театрален композитор жена в историята с 5 бродуейски мюзикъла и 5 номинации за наградите „Тони“. Само мюзикълът „Шрек“ има 8 номинации за „Тони“ в различни категории и е отличен за най-добри костюми.

Диригент на софийската постановка е Светослав Лазаров,  художник на декорите – Чарлз Мърдок Лукас,  художник на костюмите – Уитни Локър, на осветлението – Зак Блейн. Хореографията е на Риолина Топалова. Зрелищният мюзикъл е създаден по култовата анимация на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг. Преводът е на Лора Димитрова, Мирослав Димов и Борис Панкин. Софийската опера представи за първи път в България „Шрек“ през февруари миналата година преди пандемията  да прекъсне временно сценичния му живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай