Събраха почти 200 хиляди за децата на Милен

Сумата ще бъде разпределна поравно между наследниците на убития журналист

Събраха почти 200 хиляди за децата на Милен | StandartNews.com

187 130 лева бяха събрани в помощ на децата на убития в катастрофа Милен Цветков. Сумата ще бъде разпределена поравно между неговите наследници - 24-годишната му дъщеря Калина и 8-годишния му син Боян.

Кампанията премина под наслов "За децата на Милен" и стартира на 20 април тази година само ден след смъртта на журналиста. Събирането на средства беше инициирано от фондация "Работилница за граждански инициативи" и бе активна в продължение на два месеца. Общият брой на дарителите наближават 3000 души, които са успели да отделят различни суми от 5 до 1000 лева и нагоре. Повечето от тях са пожелали анонимност и не са обявили публично имената си под извършеното по банков път дарение, макар да има такава възможност. В списъка се виждат някои имена на колеги на покойния тв водещ, както и на много светски персони.

След стартиране на инициативата имаше потребители в социалната мрежа, които се възпротивиха срещу доброволното дело, като изразиха мнение, че децата на Милен ще получат кръвнина от убиеца му и не е нужно пари да се събират от обикновените граждани. Това обаче не е ясно кога ще се случи, тъй като процесът срещу дрогирания Кристиан Николов, който уби Цветков на столичния булевард Черни връх може да се проточи с години, пише „Ретро” .

Двамата наследници на Милен, които ще бъдат подпомогнати с голямата сума са от различни негови връзки. Дъщеря му Калина, която живее и учи в Холандия, е от първия брак на журналиста с бизнесдамата Йорданка Начева. Второто дете - Боян е плод на любовта му с масажистката Ивета Гоцова, с която Милен нямаше брак и се раздели през 2015 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай