С кого танцува Лили

Граничар е кавалер на поп звездата в поредна серия ретро снимки

С кого танцува Лили | StandartNews.com

Лили Иванова танцува с граничар на ретро снимка от поредната серия носталгия по младостта, която поп примата пусна в официалните си страници в социалните мрежи. Тя се похвали и с други фотоси с военни, правени преди 43 години в едно от най-строго охраняваните села през социализма - Звездец в Странджа в близост до българо-турската граница.  През 1977-а Лили Иванова изнася специален концерт за граничарите и за семействата в селото. На кадрите  е заобиколена от усмихнати униформени, които я слушат в екстаз, а местните са довели и децата си. Лили уточнява, че снимките са й изпратени от Филип Александров.

38-годишната тогава певица е облечена с дълга бяла рокля и е с къса черна коса. „Ако българките бяха като Лили Иванова, нямаше да сме на тоя хал", е написала под ретро снимките Ирина Бояджиева. 

Заради топлите си отношения с Българската армия през юли 2009-а примата на родната естрада беше удостоена със званието полковник. На тържествена церемония в Министерството на отбраната тогавашният министър Николай Цонев връчи на Лили Иванова почетно офицерско звание от медицинските служби на Българската армия и я награди с офицерски кортик.

Самата Лили Иванова разказа тогава, че като медицинска сестра още през 1964-65 г. е станала редник в Българската армия и добави, че винаги е била дисциплинирана като войник. "Аз имах звание редник (...) Получавах повиквателни, разбира се, но след това се отказах. Правех инжекции и сега мога да правя. Но сега правя съвсем други инжекции, които също някои хора ги заболява от моите инжекции. Но аз ги правя и ще продължавам", припомня Лупа.бг думите на примата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай