Правозащитници скочиха на Марая

Правозащитници скочиха на Марая | StandartNews.com

Марая Кери предизвика гнева на защитниците на човешките права. Поп иконата преди дни изнесла частен концерт пред анголския президент Жозе Едуарду Душ Сантуш, съобщава сайтът Контактмюзик. Поканата е била от Червения кръст на Ангола, а хонорарът й за двучасовия лайф - 1 млн. долара.

Гневът на правозащитните е предизвикан от обвиненията срещу Душ Сантуш, че по негово нареждане са били ликвидирани журналисти, политици и обикновени хора, които не са се подчинявали на заповедите му. Мениджърът на певицата, рапърът Джърмейн Дюпри, я оправдава с това, че "щом американският президент се е снимал със Сантуш, не виждам защо тогава Марая да не изнесе концерт за този човек".

Освен това Кери изобщо не е знаела, че там ще присъства и самият президент на страната. По време на концерта са били събрани 65 000 долара за благотворителност.

Иги Поп става радиоводещ на Коледа, когато ще представи собственото си шоу по "BBC Radio 6 Music". Скандалният рокаджия ще се изяви като диджей от 13 до 15 ч на 25 декември. Темата на предаването му ще е "Рок бунтари", като Иги ще разведе слушателите си през собствените си предпочитания в рок музиката. Той ще представя изпълнителите и ще разказва кратки истории от творческата им биография. Освен това ще разкрива и любопитни факти за себе си и собствения си път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай